Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΤΣΑΚΩΝΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΤΣΑΚΩΝΑ


 «Η Πατρών – Πύργου ξεκίνησε, όμως ο οδικός άξονας πρέπει να φτάσει μέχρι τη Μεσσηνία. Μόνο έτσι θα έχουμε έναν ολοκληρωμένο οδικό άξονα που θα αναπτύξει πλήρως τις δυνατότητες της δυτικής Πελοποννήσου. Επίσης, καθώς η νέα Πατρών – Πύργου θα φέρει την Αρχαία Ολυμπία πολύ πιο κοντά σε όλους, είναι απολύτως αναγκαίο, αυτός ο εμβληματικός τόπος να συνδεθεί με σύγχρονους δρόμους, τόσο με την Πατρών – Πύργου, όσο και με τον δρόμο προς Τρίπολη, αλλά και με τη θάλασσα».

Με αυτόν τον τρόπο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής ΕλλάδαςΝεκτάριος Φαρμάκης, έθεσε στον Υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, την ανάγκη επέκτασης και σύνδεσης της νέας Πατρών με την Τσακώνα, προκειμένου όπως τόνισε, να ολοκληρωθεί ο «Μπλε Διάδρομος» που είναι ένας οδικός άξονας που συνδέει την κεντρική Ευρώπη με τα δυτικά Βαλκάνια και φτάνει μέχρι τη νότια Πελοπόννησο.

Αυτή η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη έγινε κατά τη διάρκεια ημερίδας για τις υποδομές και τα έργα, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουνίου στο Διοικητήριο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, παρουσία του υφυπουργού.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, η Δυτική Ελλάδα δεν έχει καλύψει ακόμα το σοβαρό έλλειμμα υποδομών που αντιμετωπίζει επί πολλά χρόνια και το οποίο απέδωσε σε δύο βασικές αιτίες: «Πρώτον, η πολυετής κεντρική στρατηγική ανάπτυξης του ανατολικού άξονα της χώρας κατά προτεραιότητα. Μία στρατηγική, που ενώ υπάκουε σε σοβαρές εθνικές ανάγκες, εντούτοις διαμόρφωσε μία μεγάλη ανισορροπία και ουσιαστικά, μία Ελλάδα δύο ταχυτήτων. Και δεύτερον, ότι για πολλά χρόνια επικράτησε στην περιοχή μας μία πολιτική αντίληψη που έδινε προτεραιότητα σε όσα ήθελαν να ακούσουν τα αυτιά μας και όχι σε όσα έπρεπε να δουν τα μάτια μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι χάθηκαν τα πρώτα κρίσιμα χρόνια λειτουργίας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για την Δυτική Ελλάδα με την υιοθέτηση πρακτικών και δράσεων άνευρων και χωρίς πυξίδα. «Οι χαμένες ευκαιρίες της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 αποτυπώνονται στις στατιστικές του 2019. Απορροφήσεις κάτω από το 15% ένα χρόνο πριν την ονομαστική λήξη της προγραμματικής περιόδου» είπε, προσθέτοντας ότι αφότου ανέλαβε καθήκοντα η δική του περιφερειακή Αρχή, τον Σεπτέμβριο του 2019, κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες να ιεραρχήσει και να ωριμάσει όλα τα έργα, με αποτέλεσμα σε μία περίοδο 20 μηνών, τα έργα αυτά πλέον να εκτελούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages