AΚΗΣ . Κατρίτσης: “ΕΠΕΙΓΕΙ άμεσα ο προσεισμικός έλεγχος δημοσίων κτιρίων στην Τριφυλία” - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

AΚΗΣ . Κατρίτσης: “ΕΠΕΙΓΕΙ άμεσα ο προσεισμικός έλεγχος δημοσίων κτιρίων στην Τριφυλία”

 


Οι μεγάλοι πρόσφατοι σεισμοί στην Τουρκία και στην Συρία, σκόρπισαν την καταστροφή και ανείπωτο ανθρώπινο πόνο. Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί, επίσης δεκάδες χιλιάδες οι αγνοούμενοι. Πόλεις και χωριά ισοπεδωμένες, υποδομές κατεστραμμένες. Ενθαρρυντική η επίδειξη αλληλεγγύης από την ελληνική κοινωνία και από τους πολίτες της Τριφυλίας.

Όμως το εξελισσόμενο φαινόμενο αυτό και η καθημερινή ανησυχία που τροφοδοτείται από τις εικόνες, τις δηλώσεις και τις προβλέψεις θα πρέπει να μας ενεργοποιήσει άμεσα, με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και πρόγραμμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα μας είναι η πιο σεισμογενής χώρα της Ευρώπης και από τις πλέον σεισμογενείς στον κόσμο.

Προσωπικά έχω έρθει σε επαφή με αρμόδιους επιστήμονες και ειδικά με έμπειρους μηχανικούς και για τούτο, χωρίς καμία αντιπολιτευτική ή μικροπολιτική διάθεση, με αίσθημα ευθύνης καταθέτω στη Δημοτική Αρχή και στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και καλώ σε συνεργασία και συμπόρευση το Σύλλογο Μηχανικών Τριφυλίας πρόταση προκειμένου ΑΜΕΣΑ:

1ον. Ελεγχθούν άμεσα όλα τα Δημοτικά και Δημόσια Κτίρια, με προτεραιότητα στα Σχολικά Κτίρια, τις Αθλητικές Υποδομές, τα Δημοτικά Καταστήματα και τα υπόλοιπα δημοτικά και δημόσια κτίρια. Ο Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας με τις προδιαγραφές και τις οδηγίες που έχει εκδώσει για τον ολοκληρωμένο προσεισμικό έλεγχο, οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) με την συσσωρευμένη εμπειρία τους και οι Μηχανικοί της Τριφυλίας είναι ικανοί σε άμεσο χρόνο να προβούν σε έναν αξιόπιστο και τεκμηριωμένο έλεγχο και να συνεισφέρουν στην απαραίτητη ψυχραιμία των πολιτών και των χρηστών των κτιρίων. Ο Δήμος μας λοιπόν να απευθυνθεί και στους τρεις ανωτέρω φορείς προκειμένου υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν ο απαιτούμενος και προβλεπόμενος προσεισμικός έλεγχος και

2ον. Να συνταχθούν και να επικαιροποιηθούν όσα υπάρχουν από το παρελθόν τα σχέδια εκκένωσης – διαφυγής των κτιρίων και τα σχέδια για τους χώρους συγκέντρωσης – συνάθροισης κοινού για έκτακτες ανάγκες.

Άκης Γ.Κατρίτσης
Υπ. Δήμαρχος Τριφυλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages