ΔΡΑΣΗ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών για τις θαλάσσιες χελώνες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

ΔΡΑΣΗ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών για τις θαλάσσιες χελώνες

 


Νιρέττα η Καρέττα: Φορέας MEDASSET

Πρόγραμμα Δημιουργικής Εκμάθησης & Ευαισθητοποίησης για τη Θαλάσσια Χελώνα

Την Πέμπτη 8/6/2023 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο χώρο του σχολείου μας το πρόγραμμα “Νιρέττα η Καρέττα” του φορέα MEDASSET ο οποίος είναι ο Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών. Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων της σχολικής βιβλιοθήκης για το περιβάλλον με τη συμμετοχή όλων των τάξεων του σχολείου την 2η διδακτική ώρα

Το πρόγραμμα “Νιρέττα η Καρέττα” στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για τις απειλούμενες με εξαφάνιση θαλάσσιες χελώνες, τους βιοτόπους τους και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει ο άνθρωπος στο περιβάλλον με έμφαση στα θαλάσσια απορρίμματα. Μαζί με τους εθελοντές της MEDASET, μέσα από την προβολή εκπαιδευτικού βίντεο και έπειτα τη δημιουργία θεατρικού παιχνιδιού (κουκλοθέατρο) στο οποίο τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον, μιλήσαμε και γνωρίσαμε τις θαλάσσιες χελώνες, μάθαμε για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να μην εξαφανιστούν. Συζητήσαμε για το πως μπορούμε να προστατέψουμε αυτές αλλά και τις θάλασσες μας καθώς και πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στις παραλίες όπου γεννούν τα αυγά τους .

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν όταν ξαφνικά ήρθε η μασκότ του προγράμματος Νιρέττας, και ο εκπαιδευτικός του MEDASSET εξήγησε στα παιδιά την πολύπλοκη ανατομία της θαλάσσιας χελώνας. Στο τέλος, ήρθε και το πιο ευχάριστο κομμάτι καθώς χορέψαμε και μάθαμε το τραγούδι με την ιστορία της “Νιρέττα η Καρέττα” μαζί με τη μασκότ.

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα του MEDASSET για αυτή την αξέχαστη εμπειρία που πρόσφεραν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Θεωρούμε ότι το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα με το συμμετοχικό και βιωματικό χαρακτήρα του, ευαισθητοποίησε τους μικρούς μαθητές μας και αύξησε τη συνείδηση τους σε σχέση με την κατάσταση των θαλασσίων χελωνών , τους βιότοπους , άλλα συγγενή είδη, τις ακτές και τη ρύπανση.

Παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν, μέσα από το παιχνίδι, τη σημασία της προστασίας της βιοποικιλότητας και την ανάγκη αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον . Κοινοποιούμε το σήμα sos για την ανάγκη προστασίας της θαλάσσιας χελώνας και προσπαθούμε για ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ!!!

https://medasset.org/

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages