Πρεμιέρα συγκομιδής με πρώιμο υπαίθριο καρπούζι στην Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Πρεμιέρα συγκομιδής με πρώιμο υπαίθριο καρπούζι στην Τριφυλία


 Μεγάλη Παρασκευή (3/5) ξεκινούν οι πρώτες κοπές στο πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης στην περιοχή της Τριφυλίας.

Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος τα αδέλφια Γεώργιος και Σπύρος Μιχαλακόπουλος, παραγωγοί καρπουζιού από την περιοχή Λιμενάρι στα Φιλιατρά, είναι οι πρώτοι που θα συγκομίσουν καρπούζια. Θα ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα μετά το Πάσχα οι υπόλοιποι παραγωγοί της περιοχής.

Όπως δήλωσε στο agrotypos.gr ο κ. Γεώργιος Μιχαλακόπουλος, «είχαμε καλές καιρικές συνθήκες στο ξεσκέπασμα αλλά και μέχρι σήμερα όλα πήγαν καλά στην καλλιέργεια και έχουμε καλές αποδόσεις. Καλλιεργούμε τις υπερπρώιμες ποικιλίες Bostana και Σελήνη. Την πρώτη εβδομάδα τα καρπούζια της περιοχής θα κατευθυνθούν κυρίως στην εγχώρια εβδομάδα και στην συνέχεια αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξαγωγές. Αυτή την εποχή οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται πάνω από 50 λεπτά το κιλό».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΑΟΚ Τριφυλίας στην περιοχή καλλιεργείται υπαίθριο καρπούζι χαμηλής κάλυψης σε περίπου 5.000 στρέμματα. Από αυτή την έκταση το 75% αφορά το πρώιμο καρπούζι και το υπόλοιπο καλοκαιρινή καλλιέργεια.

Οι κυριότερες περιοχές καλλιέργειας καρπουζιού στην Τριφυλία είναι ο Αγρίλης και ο Λαγκουβάρδος στα Φιλιατρά και το Καλό Νερό στην Κυπαρισσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages