Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κυπαρισσία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κυπαρισσία


 «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» ήταν το κεντρικό σύνθημα της χθεσινής απεργιακής συγκέντρωσης που διοργάνωσαν σωματεία και φορείς της Τριφυλίας στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία για το ιστορικό της Εργατικής Πρωτομαγιάς από τη γραμματέα της Ομάδας Γυναικών Τριφυλίας, Σωτηρία Σταθοπούλου. Ακολούθως ο ποιητής Νίκος Δημογκότσης απήγγειλε ποίημα για την Πρωτομαγιά. Την κεντρική ομιλία από το Συνδικάτο Οικοδόμων έκανε ο Σωτήρης Μπενάρδος. 

Στη συνέχεια, από την Επιτροπή Αγώνα Τριφυλίας του Σωματείου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας μίλησε η Ειρήνη Κουκούμη και από το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας ο Νίκος Μπαγουρδής, ενώ από την Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας μίλησε η Μαγδαληνή Κουκούμη. Επίσης μίλησε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, Κώστας Καπερώνης και απήγγειλε ποίημα ο συνταξιούχος και ποιητής, Γιάννης Καπελούζος.

Αγωνιστικό χαιρετισμό απέστειλε η Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας. Κατά τις ομιλίες τονίστηκαν οι αγώνες των λαών για ειρήνη, του εργατικού κινήματος για εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια, τα θύματα των αγώνων, οι θυσίες εργατών, εργαζομένων και συνταξιούχων, οι κατακτήσεις αλλά οι αγώνες του παρόντος και του μέλλοντος για αυτονόητα δικαιώματα που παραμένουν ζητούμενα. Αναφορές έγιναν στα Τέμπη, το Μάτι, την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, την ακρίβεια, τη φτωχοποίηση, τη δημόσια υγεία και πρόνοια, την παιδεία, τις ανισότητες και τις διακρίσεις.

Στο τέλος έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages