Στη Βουλή η Μήνυση για εσχάτη προδοσία ενός ιατρού - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Βουλή η Μήνυση για εσχάτη προδοσία ενός ιατρού

Διαβιβάζεται στη Βουλή η μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του Μνημονίου.
Δικαιωμένος δηλώνει ο χειρουργός- ογκολόγος Δημήτρης Αντωνίου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για Εσχάτη Προδοσία κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της Τρόικα και ζητά την ποινική τους δίωξη, καθώς, όπως ισχυρίζεται, κατηγορούνται για εκούσια παράδοση και απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας.
Η μήνυσή του διαβιβάστηκε στις 20-09-2011 στη Βουλή με το αρ.πρωτ.3088/20-09-2011 διαβιβαστικό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανασίου Κατσηρώδη, σύμφωνα με το άρθρο 86 Συντ. και τον Ν.3126/2003 «περί ευθύνης υπουργών».
Ο κ. Αντωνίου, μιλώντας στο newsbomb.gr τονίζει «Είμαι ικανοποιημένος γιατί αποδεικνύεται ότι η μήνυσή μου δεν ήταν προδήλως αβάσιμη (όπως ήθελαν να την παρουσιάσουν), αλλά εμπεριέχει σοβαρές ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας».
Έκπληξη προκάλεσε η κίνηση αυτή των λειτουργών της δικαιοσύνης να διαβιβάσουν στη Βουλή τη συγκεκριμένη μήνυση, αναγνωρίζοντας ότι ενδέχεται να υποκρύπτεται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.
«Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Απέδειξε ότι είναι ακόμη ανεξάρτητη, αν και δεν ισχύει για όλους τους λειτουργούς της. Η εισαγγελέας Χαλκίδας κ. Χριστίνα Καπαμά μου απέρριψε τη μήνυση, ωστόσο, το Εφετείο της Αθήνας με δικαίωσε. Διαβίβασε τη μήνυση στον Άρειο Πάγο και πλέον το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο την αποστέλλει στη Βουλή. Δεν σας κρύβω βέβαια πως νιώθω μια πικρία, γιατί δεν μου συμπαραστάθηκε κανείς στο δύσκολο αγώνα μου τους προηγούμενους μήνες, ενώ και τα περισσότερα ΜΜΕ μου γύρισαν την πλάτη. Τώρα όμως νιώθω δικαιωμένος».
Ο κ. Αντωνίου μάλιστα, πάει ένα βήμα παραπέρα, αναμένοντας την τιμωρία των 171 βουλευτών. « Σε τι προσβλέπω τώρα πια; Δεν ζητώ τίποτα περισσότερο από ό,τι προβλέπει ο Νόμος για τέτοιες περιπτώσεις, ό,τι έγινε για παράδειγμα με τους χουντικούς».
Στο κείμενο της μήνυσής του ο κ. Αντωνίου εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια.
«Οι κυνικές και ξεδιάντροπες, αλλά και αλαζονικές ομολογίες του πρωθυπουργού της Ελλάδος, για την εκούσια παράδοση και απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας, προκάλεσε βαθύτατο φόβο, ανησυχία, προσβολή, θλίψη, αλλά και αγανάκτηση και οργή στον περήφανο Ελληνικό Λαό, ο οποίος αναλογίστηκε την άσκοπη θυσία των εκατοντάδων χιλιάδων θυσιασθέντων Ελλήνων, στον μακροχρόνιο πόλεμο για την ελευθερία μας, την οποία η σημερινή κυβέρνηση θυσιάζει ερήμην του Λαού, για να κρατηθεί η ίδια στην εξουσία! Και είναι αυτό μόνο το κίνητρο της προδότριας κυβέρνησης, διότι-εκτός των άλλων-ουδείς υγιής άνθρωπος δεν θα διατηρούσε την θέση του ως κυβερνητικού αξιωματούχου υφιστάμενος τους εξευτελισμούς και την απογύμνωση των τιμών που του έδωσε ο Λαός από τους υπαλληλίσκους ξενόφερτους του ΔΝΤ».
Το μνημόνιο συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα «ψηφίστηκε» διεκπεραιωτικά, με τους ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ) και του ΛΑΟΣ την 06-05-2010 στην Ελληνική Βουλή ως ο «νόμος» 3845/06-05-2010 και θα αναφέρεται στο εξής στην μήνυσή μου ως «μνημόνιο». Είναι ενδιαφέρον ότι στην συνεδρίαση αυτή το ΚΚΕ -δια στόματος της αρχηγού της Αλέκας Παπαρήγα θεώρησε το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ, ως εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο ΔΝΤ και γι αυτό ζητά την εφαρμογή του άρθρου 28 του Συντάγματος για την ψήφισή του, το οποίο προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τ. υπουργός δικαιοσύνης Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ρ/σ Σκάι, σημείωσε ότι «επί της ουσίας πρόκειται για σύμβαση, αλλά η κυβέρνηση το φέρνει με τη μορφή νόμου για να αποφευχθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών».
Έγκριτοι Συνταγματολόγοι, ωστόσο εκτιμούν πως η μήνυση του κ. Αντωνίου δεν θα έχει κάποια τύχη στη Βουλή. Ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Χρυσόγονος δηλώνει στο newsbomb.gr «Δε νοείται σε καμία περίπτωση, σύμφωνα με τα Άρθρα 61 και 61 του Συντάγματος, ποινική δίωξη κατά βουλευτή για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Επομένως, η μήνυση που υποβλήθηκε κατά των βουλευτών που ψήφισαν το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο , είναι προδήλως αβάσιμη.
Για τους υπουργούς υπάρχει ποινική ευθύνη, ενώ για τους βουλευτές όχι, παρά μόνον για πράξεις που τελέστηκαν έξω από την άσκηση των καθηκόντων τους. Για ο,τιδήποτε είπαν ή ψήφισαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δεν αναγνωρίζεται καμία ποινική ευθύνη. Είναι σαν να ζητήσουμε από ψηφοφόρους που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ , το λόγο γιατί ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα» τονίζει ο κ. Χρυσόγονος.
Οι απόψεις των Συνταγματολόγων συγκλίνουν στην άποψη ότι δεν στοιχειοθετείται κανένα ποινικό αδίκημα από την ψήφο ενός βουλευτή. Ο Νομοθέτης έχει φροντίσει να προστατεύσει τον βουλευτή από μηνύσεις που θα κατατίθεντο σε βάρος του για ο,τιδήποτε ψηφίζει. Πολιτικά μπορεί να του καταλογισθεί ο,τιδήποτε , ποινικά όμως δεν στοιχειοθετείται αδίκημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages