Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρα στην ημερίδα τοπικής ανάπτυξης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρα στην ημερίδα τοπικής ανάπτυξης

Στην Ηλεία μετά τις καταστροφές που ζήσαμε, με τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, προβλήματα οικονομικής υστέρησης, προστασίας του περιβάλλοντος και γενικότερα ανασυγκρότησης του κοινωνικοοικονομικού και φυσικού περιβάλλοντος, αποκτήσαμε μια τεράστια εμπειρία σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσα από την συλλειτουργία της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης με την κοινωνία των πολιτών. Θεωρούμε ότι σήμερα έχουμε ένα τεράστιο δυναμικό, αυτό των συλλόγων, των φορέων και των ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών όπου όλοι μαζί στην νέα εποχή για την τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε αρκετά προβλήματα της Ηλείας , λύσεις που ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και προστατεύουν ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.
Ο τρόπος που θα συλλειτουργήσουμε είναι γνωστός στην Ευρώπη και την Αμερική και αφορά επιχειρήσεις και δράσεις κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας των φορέων της κοινωνίας των πολιτών σε συμπράξεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και τις επιχειρήσεις κοινωνικής ευθύνης, προς όφελος της κοινωνίας.
Το συνέδριο, που πραγματοποιήσαμε τον Ιούνιο του 2010 στη Νομαρχία, διαπραγματεύτηκε αυτά τα ζητήματα, του εθελοντισμού και της κοινωνικής οικονομίας, με τη γνώση δε και ευαισθητοποίηση που αποκτήσαμε είναι χρέος όλων μας να έχουμε πρακτικά αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας μας.
Έτσι σήμερα θέλουμε, και είμαστε σε θέση να πραγματώσουμε μια οριζόντια συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών με στόχο την πάταξη της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και της γραφειοκρατίας.
Ήδη έχουμε συνάψει σύμπραξη με το Δίκτυο κοινωνίας πολιτών που αποτελείται από υγιείς δυνάμεις συλλόγων και σωματείων ώστε σιγά σιγά να δημιουργήσουμε μια σημαντική ευκαιρία για την κάλυψη του θεσμικού ελλείμματος για τον Τρίτο Τομέα, την Κοινωνική Οικονομία στη χώρα μας και για την αντιμετώπισή του με διαδικασίες ανάπτυξης του κοινωνικού κεφαλαίου, ως πολλαπλασιαστικού παράγοντα για την δημιουργία ενός μίνιμουμ κοινωνικού διχτύου προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages