Ετοιμασίες για την πρώτη πατάτα της Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ετοιμασίες για την πρώτη πατάτα της Μεσσηνίας

Θα βγάλουν πατάτα αλλά όχι σε μεγαλες ποσοστητες οι παραγωγοί από την Μεσσήνη και Καλαμάτα αυτή την εβδομάδα, καθώς παραδοσιακά η αγορά ενόψει και του ΠΑΣΧΑ αναμενεται να είναι καλή. Η φρέσκια πατάτα του καμπου της Μεσσηνίας είναι περιζήτητη για το πασχαλινό τραπέζι αλλά η παραγωγή είναι φέτος όψιμη και θα βγεί μετά τις 20 Απριλίου. Η τοπική αγορά πρέπει να καλυφθεί εκτιμούν οι παραγωγοί. Οι τιμές θα είναι ικανοποιητικές με τους αγρότες βέβαια να ειναι επιφυλακτικοί για το σύνολο της παραγωγής τους καθώς βλέπουν το τελευταίο διάστημα να γίνεται με το “κίνημα της πατάτας” κακό στους ίδιους. Και αυτό γιατί δεν ξέρουν μετά τις γιορτές όταν και θα βγεί η παραγωγή πως θα διαμορφωθούν οι τιμες.
Ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας και πατατοπαραγωγός στον Μπουρνιά Πέτρος Βλαχογεωργακόπουλος μας ενημέρωσε πως «δεν είναι έτοιμες, ώριμες οι πατάτες. Να μην τις σκοτώσουμε. Από τις 20 Απριλίου θα βγουν κανονικά». Για τις τιμές παρατήρησε πως «ακόμα είναι θολή η κατάσταση. Αυτά τα κινήματα ξεφτίλισαν το προϊόν. Κακό θα κάνει αυτή η ιστορία» κι επεσήμανε: «Οι πατάτες της άνοιξης θα πρέπει να φεύγουν αμέσως . Είναι φρέσκια πατάτα, δεν κάνει για ψυγεία. Καλό θα είναι να ξεκινήσει με 45 και 50 λεπτά. Από κει και κάτω θα είναι άσχημα τα πράγματα. Να υπολογίσεις παραγωγή 3 τόνους το στρέμμα, όταν το κόστος έχει πάει πάνω από 1.000 ευρώ το στρέμμα, για να πεις ότι έβγαλες ένα μεροκάματο». Σημείωσε πως «πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι πρέπει να τρώει ελληνικά και κυρίως ντόπια προϊόντα. Γιατί υπάρχει υποκατανάλωση, ο κόσμος ψωνίζει πολύ λιγότερα πράγματα τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages