Χαμηλές οι τιμές, απογοητευμένοι οι παραγωγοί - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Χαμηλές οι τιμές, απογοητευμένοι οι παραγωγοί

Ελάχιστοι είναι οι παραγωγοί σε Καλαμάτα και Μεσσήνη που άρχισαν να βγάζουν πρώιμη πατάτα, ενώ ιδιαίτερα χαμηλές είναι και οι τιμές, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να εμφανίζονται απογοητευμένοι.
Πρόβλημα έχει δημιουργήσει και η αιγυπτιακή πατάτα, αφού μεγάλες ποσότητες κατέκλυσαν την αγορά το τελευταίο διάστημα.

Δύο συσκευαστήρια και πατατοχώραφα σε Μεσσήνη και Καλαμάτα επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς. Στη Μεσσήνη βρέθηκε στο συσκευαστήριο Θωμόπουλου, ενώ στην περιοχή Μπουρνιά στου Γεωργίου Γκούμα. Οι παραγωγοί ξεκίνησαν να βγάζουν πρώιμη πατάτα από προχθές, όμως είναι ελάχιστοι. Στην περιοχή του Μπουρνιά μόνο 2-3 παραγωγοί άρχισαν.
Οι ποσότητες απευθύνονται κυρίως στην εσωτερική αγορά, όμως οι τιμές δεν είναι ικανοποιητικές. Αυτή τη στιγμή είναι 45 λεπτά του ευρώ για τις χοντρές πατάτες για την εσωτερική αγορά και 35 λεπτά του ευρώ για τις μεσαίες και τις ψιλές για εξαγωγή. Πέρυσι, οι τιμές ξεκινήσουν από 55- 60 λεπτά του ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις αποδόσεις, αυτές εκτιμάται ότι είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, με 2,5 – 3 τόνους το στρέμμα.
Αυτή τη στιγμή, η αγορά έχει κατακλυσθεί από αιγυπτιακές πατάτες, καθώς φέτος βγήκαν αργότερα στην αγορά, αφού καθυστέρησε ο φυτοϋγειονομικός έλεγχος και συνέπεσαν με τη δική μας πρώιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages