Αυξήθηκε σε όλη τη Μεσσηνία η επαιτεία-Που μας κατάντησαν - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Αυξήθηκε σε όλη τη Μεσσηνία η επαιτεία-Που μας κατάντησαν

Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Ρομά η συντριπτική πλειοψηφία Πολίτες καθημερινά ζητούν τη συνδρομή μας για να προβληθεί και να ελεγχθεί το πρόβλημα της επαιτείας στην Καλαμάτα. «Δε μας έφτανε η κρίση, βλέπουμε κάθε μέρα να ξεφυτρώνουν και νέοι ζητιάνοι», μου είπε ένας ηλικιωμένος στο κέντρο. «Γι’ αυτά να γράψεις, μήπως σωθούμε. Φοβόμαστε».
«Είναι φορτικοί, δε μας αφήνουν σε ησυχία. Κάποιος πρέπει να τους ελέγξει», σημείωσε ο κ. Πέτρος, πατέρας δύο παιδιών.
«Έλα και στάσου για μισή ώρα στην είσοδο του μαγαζιού», μου είπε ένας επιχειρηματίας στο Ιστορικό Κέντρο. «Δέκα ντόπιοι θα περάσουν και είκοσι επαίτες. Πολύ φοβάμαι ότι θα χειροτερεύσει η κατάσταση».
Αντίστοιχες καταγγελίες φτάνουν καθημερινά και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Τα αστυνομικά τμήματα χειρίζονται το θέμα της επαιτείας, ενώ η Ασφάλεια επεμβαίνει σε περιπτώσεις στις οποίες συνδέεται η επαιτεία με τη λαθρομετανάστευση. Σύμφωνα με τα στατιστικά του 2011, περισσότεροι από 15.000 επαίτες υπολογίζεται ότι υπάρχουν στην Ελλάδα, με ημερήσιους τζίρους που ξεπερνούν τα 250.000 ευρώ, ποσό που υπερδιπλασιάζεται τις περιόδους των γιορτών.
Με αυτά τα στοιχεία κατά νου, βρέθηκα στην Αστυνομική Διεύθυνση και συζήτησα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας. Μου περιέγραψαν την κατάσταση, θεωρώντας ως βασικό αίτιο την αύξηση της λαθρομετανάστευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages