Με γαστρονομικό και πολιτιστικό φεστιβάλ «πέφτει» την Κυριακή η αυλαία της πρώτης παμπελοποννησιακής έκθεσης επιχειρηματικότητας.
Θα γεμίσει μυρωδιές και γεύσεις ο χώρος εκδηλώσεων της έκθεσης Πελοπόννησος ΕΧΡΟ.
Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου από τις 12.00 έως τις 5 το απόγευμα, στο πλαίσιο της έκθεσης «μαγειρεύεται» ένα γαστρονομικό happening με σεφ και μάγειρες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, οι οποίοι θα ετοιμάσουν και θα σερβίρουν παραδοσιακές πελοποννησιακές συνταγές.
Πρόκειται για μία εκδήλωση που σηματοδοτεί μια νέα εποχή συνεργασιών και συνεργειών καθώς είναι η πρώτη φορά που τα Επιμελητήρια του Μοριά ενώνουν τις δυνάμεις τους.
Ένας επιπλέον σκοπός αυτής της νέας εποχής είναι το χτίσιμο μιας μεγάλης και ηθικής Πελοποννησιακής Γαστρονομίας εφάμιλλης με την ιστορία και τις δυνατότητες αυτού του τόπου.
Στο γαστρονομικό αυτό φεστιβάλ καταξιωμένοι Πελοποννήσιοι σεφ προτείνουν πιάτα της περιοχής τους, με τοπικά προϊόντα, με σεβασμό στην τοπική βιοποικιλότητα, στο καλάθι προϊόντων του Μοριά, στους παραγωγούς.
Με φαντασία και φροντίδα στη μάνα-γη οι σεφ χρησιμοποιούν πάνω από 25 παραδοσιακά προϊόντα του Μοριά για τα 7 πιάτα της Πελοποννήσου. Πιάτα που καλύπτουν μέρος της διατροφής των Πελοποννήσιων, αλλά και των επισκεπτών.
Τα προτεινόμενα πιάτα καλύπτουν την γκάμα διατροφής των Πελοποννήσιων και των Ελλήνων σεβόμενα το αγροτικό καλάθι προϊόντων του Μοριά.
Με σεβασμό στη μάνα-γη, στους παραγωγούς, στην τοπική βιοποικιλότητα οι σεφ προτείνουν πιάτα στα οποία συμμετέχουν παραπάνω από 25 παραδοσιακά- τοπικά προϊόντα.
1. “Iberico 3sixty” – Κουτσουρόπουλος Ανδρέας (Chef, ‘3sixty’), για την Αργολίδα
2. “Αρνάκι κλέφτικο από το χθες στο σήμερα” – Κουστένης Σταύρος (Chef, καθηγητής μαγειρικής ‘etoile’), για την Αρκαδία
3. “Χταπόδι με μαυροδάφνη, συνοδεία τραχανότου και πράσινης σαλάτας (με φορμαέλα-σταφίδες-σύκα- κρέμα βαλσάμικου Τεντούρας)” – Νικολόπουλος Γεώργιος (Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Certificate Cook Chef -ΑCTA ), για την Αχαΐα
4. “Γουρνοπούλα στο φούρνο με λαχανικά” – Γιαννόπουλος Βασίλης (Executive Chef), για την Ηλεία
5. “Αρνί κρασάτο στη γάστρα” – Γιαννόπουλος Βασίλης (Executive Chef), για την Κορινθία
6. “Σύγκλινο και χοιρινά παϊδάκια πικάντικα στη γάστρα” – Παναγάκου Μαίρη (Chef- Συγγραφέας) , για τη Λακωνία
7. “Βακαλάος Τσιλαδιά” – Κωστόπουλος Πάρης (Executive Chef), για τη Μεσσηνία
2. “Αρνάκι κλέφτικο από το χθες στο σήμερα” – Κουστένης Σταύρος (Chef, καθηγητής μαγειρικής ‘etoile’), για την Αρκαδία
3. “Χταπόδι με μαυροδάφνη, συνοδεία τραχανότου και πράσινης σαλάτας (με φορμαέλα-σταφίδες-σύκα- κρέμα βαλσάμικου Τεντούρας)” – Νικολόπουλος Γεώργιος (Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Certificate Cook Chef -ΑCTA ), για την Αχαΐα
4. “Γουρνοπούλα στο φούρνο με λαχανικά” – Γιαννόπουλος Βασίλης (Executive Chef), για την Ηλεία
5. “Αρνί κρασάτο στη γάστρα” – Γιαννόπουλος Βασίλης (Executive Chef), για την Κορινθία
6. “Σύγκλινο και χοιρινά παϊδάκια πικάντικα στη γάστρα” – Παναγάκου Μαίρη (Chef- Συγγραφέας) , για τη Λακωνία
7. “Βακαλάος Τσιλαδιά” – Κωστόπουλος Πάρης (Executive Chef), για τη Μεσσηνία
Στις 8 το απόγευμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει ένα μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ, με χορευτικούς ομίλους από την Τρίπολη, το Λύκειο Ελληνίδων, παράρτημα Τρίπολης και το Δήμο Τριφυλίας και με ορχήστρα τους: Κώστας Μήτσης & Σταυρούλα Δαλιάνη τραγούδι, Νίκος Φιλιππίδης κλαρίνο, Γιώργος Μαρινάκης βιολί, Κώστας Φιλιππίδης λαούτο και Χρήστος Λυκουρέντζος κρουστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου