Η ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Η ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Απευθείας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οδηγεί ο… δρόμος που άνοιξε το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που διεξήχθη με επιτυχία στην Καλαμάτα. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης κατέγραψαν τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία σύντομα αναμένεται να θέσουν στον υπουργό, ενώ του χρόνου η διοργάνωση θα είναι ακόμη πιο ευρεία. Επί τάπητος μεταξύ πολλών άλλων, τέθηκε το θέμα της φυτοπροστασίας, ύστερα και απ’ όσα σημειώθηκαν στην παραγωγή από την εκτεταμένη δακοπροσβολή, με αποτέλεσμα να χαθούν ποσότητες ελαιολάδου και χρήματα. «Το θέμα αυτό, θα το θέσουμε στο υπουργείο, καθώς πρέπει να μεριμνήσει έγκαιρα ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα την επόμενη χρονιά», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος.
 Μείζον, όπως αναδείχθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του επιτυχημένου, 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, είναι και το ζήτημα των τιμών του προϊόντος καθώς σε πολλές χώρες πέραν των δύο ανταγωνιστικών της Ιταλίας και της Ισπανίας οι τιμές του ελαιολάδου, είναι πολύ υψηλότερες και το κόστος παραγωγής μειωμένο. 
«Όσον αφορά στα ελληνικά ελαιόλαδα χωρίς ταυτότητα, υπάρχουν πολύ ισχυρά πλήγματα από το διεθνή ανταγωνισμό, καθώς λάδια που έρχονται από το εξωτερικό, όπως τη Σλοβενία και το Ισραήλ, έχουν καλύτερες τιμές από το μεσσηνιακό ελαιόλαδο παρά το γεγονός ότι έχουν πολύ μικρότερο κόστος καλλιέργειας και όχι την ίδια ποιότητα», δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρχει εθνική στρατηγική για το προϊόν, ενώ καταληκτικά, αναφέρθηκε και στο Φεστιβάλ, αυτό καθ’ αυτό, το οποίο στηρίζεται ήδη από αυτοδιοικητικούς και όχι μόνο φορείς, γεγονός που πρέπει να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. «Θέλουμε να καταγραφούν οι ανάγκες της ελαιοκομίας του τόπου μας, να βρεθούν λύσεις και να προάγουμε το μεσσηνιακό ελαιόλαδο. Οι εκθέτες έμειναν ικανοποιημένοι και ζήτησαν περισσότερο χώρο κι έτσι στοχεύουμε να μεγαλώσει ο διαγωνισμός, όπως και ο μεγάλος που αν όλα πάνε καλά, το 2017 θα είναι διεθνής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages