ΔΡΙΜΥ κατηγορώ για το θέμα με το Λιμάνι της Κυπαρισσίας τονίστηκε από τον Πρόεδρο του λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας μιλώντας για ένα διαχρονικό έγκλημα χωρίς τιμωρία.
Ο κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος ενημερώνοντας το Σώμα μεταξύ άλλων τόνισε η χρηματοδότηση έγινε το 2016 με 2,3 εκ. ευρώ μέσω του αρμόδιου υφυπουργού για αποκατάσταση των ζημιών, το δε έργο της αποκατάστασης θα ξεκινούσε στις 27 Αυγούστου 2017 κι ενώ όλα ήταν έτοιμα ως την εγκατάσταση του αναδόχου, το Ελεγκτικό συνέδριο ζήτησε καινούργια περιβαλλοντική μελέτη από την περιφέρεια Πελοποννήσου διακόπτοντας την εγκατάσταση του εργολάβου. Μετά από πολλές πιέσεις σε αγαστή συνεργασία το Λιμενικό ταμείο Μεσσηνίας, η περιφέρεια Πελοποννήσου και την Δημοτική αρχή συμφωνήθηκε να κηρυχθεί το λιμάνι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Η νέα μελέτη κατατέθηκε στο γραφείο του κ.Φάμελου εκτιμώντας ότι αρχές καλοκαιριού να ξεκινήσει η επιδιόρθωση του λιμανιού, καθώς οι ευθύνες για το λιμάνι έχουν ονοματεπώνυμο ενώ έχει καταθέσει στοιχεία για την ιστορία του έργου στις αρμόδιες υπηρεσίες.
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟ 2001
Μάλιστα ο κ. Κανελλόπουλος έκανε ιστορική αναδρομή στο έργο από το 2001 επι πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη με υπουργό τότε τον κ. Λαλιώτη με την εταιρία Ντιές η οποία "κατασπάραξε την μελέτη με το έργο να ξεκινά ανάποδα, με το διορισμένο τότε Περιφερειάρχη από την Κυβέρνηση τον κ. Ματσίγκο (ο οποίος ουδέποτε ασχολήθηκε με τις διαμαρτυρίες), με το έργο να καταστρατηγείται σε όλη την έκταση της μελέτης, ενώ το 2005 με τη τότε νέα κυβέρνηση του κ. Καραμανλή ο εργολάβος κηρύσσεται έκπτωτος με αποτέλεσμα να αναλάβει άλλη εταιρία η οποία συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, αλλά η ζημία στο λιμάνι είχε ήδη γίνει". Ο Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου ανέφερε τις καταγγελίες το 2013 στο τότε Δημοτικό συμβούλιο για να πάει το έργο στον εισαγγελέα, από όλες τις παρατάξεις, ώστε το έγκλημα του λιμανιού να μην μείνει ατιμώρητο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου