ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΕΝΟΙΚΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΕΝΟΙΚΙΑ

 


Τις τιμές πώλησης κατοικιών έως 35τ.μ. σε 17 περιοχές της Αθήνας, κατάλληλων για φοιτητική κατοικία, καταγράφει -μεταξύ άλλων- νέα έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates.

Τα τελευταία χρόνια η αναζήτηση ποιοτικού ακινήτου αποτελεί δύσκολη διαδικασία μετά την ραγδαία αύξηση των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (π.χ. Airbnb). Αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές της Αθήνας η βραχυχρόνια μίσθωση να αλλάζει τον χάρτη των φοιτητικών κατοικιών.

Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από αυξητικές τάσεις που αγγίζουν ακόμη και το 26% σε σχέση με το 2021 και μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση, ενώ ενεργειακή κρίση και πληθωρισμός επιβαρύνουν ραγδαία το κόστος διαβίωσης του φοιτητή.

Τα αυξημένα ενοίκια και η μικρή διαθεσιμότητα «τροφοδοτούν» την επιλογή αγοράς φοιτητικής κατοικίας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του E- Real Estates, Θεμιστοκλή Μπάκα, όλα τα παραπάνω επιβαρυντικά δεδομένα επαναφέρουν στο προσκήνιο την αγορά φοιτητικής κατοικίας. «Αρκετοί γονείς τη φετινή χρονιά θα αναζητήσουν κατοικίες κατάλληλες για φοιτητές με στόχο την αγορά. Τα διαθέσιμα ιδία κεφάλαια υπολογίζονται έως 60.000€, ενώ αν προβούν σε δανεισμό που σε πολλές περιπτώσεις η δόση του δανείου μπορεί να είναι ίση ή και μικρότερη από το μηνιαίο μίσθωμα, τότε το διαθέσιμο κεφάλαιο μπορεί να αγγίξει και τις 100.000€ – 120.000€ στις φοιτητικές περιοχές της Αθήνας», αναφέρει ο κ. Μπάκας και χαρακτηρίζει την αγορά φοιτητικής κατοικίας, με τα σημερινά δεδομένα, «ασφαλής» επένδυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages