Μεσσηνία: Γουρούνια υβρίδια τα «βαφτίζουν» αγριογούρουνα – VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Μεσσηνία: Γουρούνια υβρίδια τα «βαφτίζουν» αγριογούρουνα – VIDEO

 


Γουρούνια που προφανώς έχουν φύγει από μάντρες ή σκοπίμως τα αφήσανε, περιφέρονται στο Καρυοβούνι Μεσσηνίας

Ο υβριδισμός του αγριόχοιρου είναι ένα γεγονός που λαμβάνει όλο και περισσότερες διαστάσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο διαχωρισμός μεταξύ άγριου και υβριδίου μπορεί για κάποιους να είναι πράγματι δύσκολο να διεξαχθεί. Πόσο μάλλον για όσους δεν κατέχουν την παραμικρή γνώση για τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν το είδος του αγριόχοιρου (sus scrofa).

Ωστόσο, για τους γνώστες κυνηγούς που γνωρίζουν καλά τα είδη της πανίδας είναι εύκολο να αντιληφθούν πως τα ζώα που παρουσιάζονται στο βίντεο που καταγράφηκε στο Καρυοβούνι Μεσσηνίας, αποτελούν ένα κραυγαλέο «προϊόν» υβριδισμού. Κι αυτό γιατί οι φαινοτυπικές διαφορές είναι τέτοιες που δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Δείτε το βίντεο:

 

Αξίζει να επισημανθεί πως αυτό που βλέπουμε δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός. Σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας οι εικόνες είναι ανάλογες της κατάστασης που για χρόνια επικρατεί. Χιλιάδες υβρίδια που αφέθηκαν ή το «έσκασαν» από ανεπαρκείς περιφράξεις, αναπαράγονται στην ύπαιθρο από την αδιαφορία και αμέλεια ποικίλων φορέων που πολλάκις έχουν αναφερθεί.

Οι διαφορές που παρατηρούνται ανάμεσα σε καθαρά άτομα του είδους και των υβριδίων είναι μεγάλες. Τόσο από άποψη φαινοτύπου όσο συμπεριφοράς και συνηθειών. Πολλές φορές όμως, αυτές οι διαφορές τείνουν να αμβλυνθούν και ο διαχωρισμός τουλάχιστον εξ όψεως ακόμα και για κάποιον έμπειρο είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Ωστόσο, πάντοτε ένα σημαντικό κριτήριο που θα πρέπει να εξετάζεται είναι εάν το οποιαδήποτε μέρος που συναντώνται τέτοια ζώα σήμερα, αποτελούν φυσικούς βιότοπους για τον αγριόχοιρο. Αυτό από μόνο του μπορεί να καλύπτει κατά μεγάλο ποσοστό την απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages