Ημέρα μνήμης για την Ελληνίδα Μητέρα παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Ημέρα μνήμης για την Ελληνίδα Μητέρα παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής



Κυριακή 29/3/2009
ΣΕ πνεύμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κυπαρισσίας 'Αλέκος Παπαδόπουλος' η παρουσίαση απο τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Βουλής Γεώργιο Σούρλα, του βιβλίου τoυ 'Οι Ήρωες του 1040 περιμένουν'. Στη συνέχεια θα διεαχθεί θεατρική παράσταση με τίτλο 'Η Γυφτοπούλα της Ελένης' απο τους μαθητές του Β Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας. Η όμροφη εκδήλωση πλαισιώθηκε απο την αναφορά του κ. Σούρλα στην ανάγκη για ιστορική μνήμη μέσα απο το Έπος του 40 και εκείνους που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα ώστε να απολαμβάνουμε την Ελευθερία μας, ενώ το όνομα της Ελένης Ιωαννίδου μέσα απο το βιβλίο έγινε Πανελληνίως γνωστό αντιπροσωπεύοντας την Μάνα που θυσιάζει τα παιδιά της για ανώτερα ιδανικά και αξίες. Ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του στρατηγού ε.α. κ. Κωνσταντόπουλου για το ηρωικό έπος των Ελληνων που γράφτηκε με αίμα αλλά και την θυσία της Μάνας με την επιστολή της στον τότε Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή να πάνε στην πρώτη γραμμή και τα 9 παιδιά της, χωρίς να γνωρίζει αν θα επιστρέψουν πίσω ζωντανοί.
Εξέπληξε πάντως την ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα η έξοχη Παράσταση 'Η Γυφτοπούλα της Ελένης' απο τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου με αρκετα νοήματα και έξοχη ερμηνεία των διαλόγων που αφορούν τοπικά ιστορικά δεδομένα και μεγάλες αλήθειες για το τόπο μας.
Παρών στις εκδηλώσεις ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Τ.Ε.ΔΚ.Α. και Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος ο οποίος έχει σημειωτέτον Μεσσηνιακές ρίζες, ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστομος, εκπρόσωποι των Ενόπλεων Δυνάμεων, αλλά και ο πολιτικός κόσμος του Νομού με τους Δημάρχους Κυπαρισσσίας κ. Σαμπαζιώτη, Αυλώνος κ. Φιλντίση και Δωρίου κ. Τάκη. Στο τέλος της πλούσιας εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι τιμητικές βραβεύσεις των απογόνων της Ελένης Ιωαννίδου αλλά και προσκλητήριο πεσόντων του Έπους του 40, ενώ βραβεύτηκαν και οι απόγονοι των οικογενειών που θυσιάστηκαν εκείνη την εποχή για ένα ανώτερο σκοπό μέσα σε έντονα συγκινητική ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages