3η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας με μεγάλες Αλήθειες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

3η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας με μεγάλες Αλήθειες

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ το βράδυ του Σαββάτου οι εκδηλώσεις για την 3η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας με επίκεντρο το Αγρίλι Φιλιατρών μέσα απο 30 περίπου περίπτερα γεμάτα γεύσεις όχι μόνο του 'χρυσαφιού' της Τριφυλίας αλλά κυρίως για την ανάδειξη των οργανοληπτικών ιδιοτήτων του δροσερού φρούτου που έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Μιλώντας στον 936FM ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ελευθέριος Τζάμος αναφέρθηκε στην αγροτική πρακτική που εξελίσσεται στο καρπούζι εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η καλλιέργειά του έχει μέλλον μέσα απο την ολοκληρωμένη διαχείριση του προιόντος, την πιστοποίηση και τυποποίηση καθώς φέτος κέρδισαν τις αγορές της Ε.Ε. καρπούζι με ετικέττα και γνώρισε μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα.
ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟ
Στους χαιρετισμούς των επισήμων ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος εξέφρασε την πίστη ότι η αυτοδιοίκηση τοπική και Νομαρχιακή πάντα θα βρίσκεται κοντά στον αγροτικό κόσμο γιατί με τον τρόπο αυτό στηρίζεται η τοπική οικονομία, προσθέτοντας ότι θα υποστηρίξει την ιδέα της χρονιάς ώστε στο Αγρίλι να λειτουργήσει Εκθεση Τοπικών Προιόντων σε ετήσια βάση αναδεικννύοντας τις γευσιγνωστικές ιδιότητες του προιόντος.
Ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας στο Ν.Σ. κ. Αλευράς κινήθηκε στη κατεύθυνση να στηρχιθεί το προιόν με συγκεκριμένα μέτρα και να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για το Φιλιατρινό φράγμα που εξέφρασε νωρίτερα ο κ. Δράκος για την άρδευση του κάμπου της περιοχής, αλλά και να αντισταθούν οι αγρότες στις νέες προκλήσεις που έρχονται στο ανταγωνιστικό Ευρωπαικό κλίμα αλλά και τον κίνδυνο συρίκωνσης των επιδοτήσεων στο απώτερο μέλλον.
Ο Δήμαρχος Φιλιατρών κ. Άλκης Ξύγκας επέμεινε στη πρόταση στήριξης των αγροτών θεωρώτνας υποχρέωση των ΟΤΑ η πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε για το καρπούζι και όχι μόνο, ανακοινώνοντας ότι ο Δήμος αγόρασε τον χώρο των παλιών κατασκηνώσεων ώστε να εδραιώσει δραστηριότητες γύρω απο τα αγροτικά προιόντα στο απώτερο μέλλον.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης που ο Δήμος προσέφερε τα περίπτερα του χώρου, υπογράμμισε την σημαντική συνοχή και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να συνεχιστεί η πρωτοβουλία και υποστήριξε ότι οι Δήμοι της Τριφυλίας θα συμμετέχουν ενεργά σε κάθε τέτοια προσπάθεια, ενώ αναφορά έκαναν ο εκπρόσωπος του Δήμου Γαργαλιάνων και ο Δήμαρχος Αυλώνος κ. Φιλντίσης για τα αγροτικά προιόντα.
Καταπέλτης όμως ήταν στην ομιλία του ο παραγωγός της περιοχής κ. Αλεξανδρόπουλος ο οποίος καυτηρίασε τα πολλά λόγια και τις δημόσιες σχέσεις επιμένοντας στην ουσία σύμφωνα με την οποία 'το γεγονός είναι ότι οι παραγωγοί βιώνουν στο πετσί τους την αύξηση των αγροτικών εφοδίων, την απαράδεκτη τιμή επιβολή ΦΠΑ θεωρώντας τα εφόδια ως είδος Πολυτελείας, αλλά και την εθνική στρατηγική για τα εθνικά προιόντα τα οποία πρέπει να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικά' για να καταλήξει ότι 'οι αλήθειες μπορεί να ακούγονται πικρές αλλά έχουμε όλοι χρέος να τις υπενθυμίζουν ιδίως για τη συμβολή της Πολιτείας στο αγροτικό εισόδημα'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages