Ημερίδα της ΕΑΣ για το ελαιόλαδο με αλήθειες για τους παραγωγούς - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ημερίδα της ΕΑΣ για το ελαιόλαδο με αλήθειες για τους παραγωγούς

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ακούστηκαν στην Ημερίδα που διοργάνωσε, χθες βράδυ στην Κυπαρισσία, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας ως αναγνωρισμένη Οργάνωση Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ), με θέμα «Η ανάδειξη της ποιότητας του μεσσηνιακού ελαιολάδου και της ελιάς Καλαμών είναι το κλειδί των αγορών;» Η ημερίδα έγινε στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος του Καν. 867/2008 που επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου η ΕΑΣ έχει απορροφήσει το 100% του προγράμματος μέχρι σήμερα όπως τόνισε η συντονίστρια της ημερίδας Τζαβάρα, προϊσταμένη Τμήματος Ελαίας, Διεύθυνση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στους χαιρετισμούς τους τόσο ο Πρόεδρος της Ενωσης κ. Κοζομπόλης, όσο και οι πολιτικοί παράγοντες έκανα λόγο για νέα εποχή στο μεσσηνιακό λάδι που θα στηρίζεται στο πρότυπο της ποιότητας, της πιστοποίησης και τυποποίησης του προιόντος αλλά και ολοκληρωμένης διαχείρισης. Απόψεις κατέθεσαν οι κ. Ριζάς απο την Νομαρχία, ο βουλευτής κ. Κουσελάς, ο κ. Χρ. Μαλαπάνης και ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος που είπε ωμές αλήθειες. Οπως το γεγονός ότι οι παραγωγοί είναι εκεινοι που παλεύουν για την ποιότητα, τις επενδύσεις, το ρίσκο, αλλά και την εφαρμογή Γεωργίας ακριβείας με ολοκληρωμένα πρότυπα διαχείρισης.
Ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εισηγήσεις για την στρατηγική ανάπτυξη του λαδιού με την χαμηλή τιμή του-ήδη βρίσκεται σταθερά στα 2,30 το κιλό- αλλά και τις προυποθέσεις για συλλογικές προσπάθειες και όχι ασκήσεις επι χάρτου πάνω στο προιόν. Εθίχθη επίσης απο τον κ. Πετράκο η απουσία εθνικής πολιτικής με αθρόες εισαγωγές προιόντων χωρίς επώνυμο προφίλ και αλλοπρόσαλη πολιτική στο θέμα της ουσιαστικής στήριξης των αγροτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages