Συνεντευξη Μπέζου για τα καυτα θέματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Συνεντευξη Μπέζου για τα καυτα θέματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας

19/11/2010
Με την συμπλήρωση του 2ου τριμήνου στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας ο Διοικητής Γιώργος Μπέζος παραχώρησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Nομού Μεσσηνίας συνέντευξη τύπου για όλα τα θέματα που αφορούν το νοσοκομείο και τις υγειονομικές δομές ευθύνης αυτού.
Συγκεκριμένα η εισήγησή του έχει ως εξής:
Με την συμπλήρωση του 2ου τριμήνου από τότε που ανέλαβα την Διοίκηση του Νοσοκομείου σας κάλεσα σήμερα προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος της Μεσσηνίας για την εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν το Νοσοκομείο Καλαμάτας όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό.
Εισαγωγικά όμως θα ήθελα να τονίσω με κάθε ειλικρίνεια ότι καθημερινά τους τελευταίους μήνες ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (ιατρικό-νοσηλευτικό-παραϊατρικό-διοικητικό-τεχνικό προσωπικό) δίνουμε ένα μεγάλο και μαραθώνιο αγώνα σε πολλά επίπεδα και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας δημοσιοποιήσω τους πρώτους καρπούς αυτής της συλλογικής προσπάθειας. Για την συμμετοχή τους σε αυτή την κοινή προσπάθεια εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό.
Πριν ξεκινήσω να αναφέρομαι αναλυτικά σε κάθε θέμα θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι το χρονοδιάγραμμα έτσι όπως το έχουμε θέσει από τον Μάιο μήνα τηρείτε με απόλυτη συνέπεια και ακρίβεια.
Συγκεκριμένα: 1. Μονάδα εμφραγμάτων
Η Μονάδα Εμφραγμάτων η οποία αποτελούσε στόχος 10 ετίας από τη Δευτέρα τίθεται σε λειτουργία. Η Μονάδα είναι πλήρως στελεχωμένη από έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και έρχεται να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της σε καρδιοπαθείς πολίτες συμπολίτες και συμπατριώτες μας.
2. Αιμοδυναμικό Εργαστήριο
Είμαστε έτοιμοι να το θέσουμε σε λειτουργία. Η δωρεά που εκκρεμούσε από το 2000 τους τελευταίους μήνες πήρε σάρκα και οστά. Έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης του ιατρικού –νοσηλευτικού-παραϊατρικού προσωπικού, έχει τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία όλος ο εξοπλισμός του αιμοδυναμικού εργαστηρίου έχουν ολοκληρωθεί όλες η διαδικασίες και μετρήσεις από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και έχουμε πάρει την άδεια λειτουργίας. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το Αιμοδυναμικό εργαστήριο θα αρχίσει να λειτουργεί με το νέο χρόνο.
3. Πλήρη ανάπτυξη της ΜΕΘ
Όπως γνωρίζεται εδώ και δύο εβδομάδες ήδη έχει αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας της, Διευθυντής ΜΕΘ, έχουν αυξηθεί τα κρεβάτια νοσηλείας, την άλλη εβδομάδα προβαίνουμε στην κρίση μιας ακόμη θέσης ιατρού επιμελητή Β΄ ΜΕΘ και στην προκήρυξη μιας ακόμα θέσης Β΄ και με ορίζοντα 6μηνου θα πετύχουμε τον κεντρικό μας στόχο που είναι η πλήρη ανάπτυξη της ΜΕΘ.
4. Προσλήψεις νοσηλευτικού & παραϊατρικού προσωπικού
Τους τελευταίους μήνες το Νοσοκομείο μας έχει προσλάβει 32 άτομα μόνιμο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και σε ενάμισι μήνα θα προσλάβουμε άλλα 16 άτομα μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επίσης τον μήνα Σεπτέμβριο προσλάβαμε 16 άτομα νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου.
5. Προσλήψεις ιατρικού προσωπικού
Τους τελευταίους 3 μήνες το Νοσοκομείο μας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 14 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, κάποιοι από τους οποίους έχουν ήδη αναλάβει εργασία ενώ οι υπόλοιποι αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες ύστερα από την δημοσίευση της πρόσληψής τους στην Εφημερίδα στην Κυβερνήσεως.
Έχουμε προχωρήσει την μετατροπή 4 θέσεων, οι οποίες κατ’επανάληψη έχουν προκηρυχθεί άγονες, σε θέσεις μονίμου ειδικευμένου προσωπικού για το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
6. Αξονικός & Μαγνητικός Τομογράφος
Η ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε έχει ξεκινήσει ήδη την διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας Αξονικού και Μαγνητικού Τομογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οι πολίτες θέλω να γνωρίζουν ότι το ερχόμενο 6μηνο το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας θα έχει νέο αξονικό τομογράφο και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά μαγνητικός τομογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages