Σχέδιο...για τα στερεά απόβλητα και άρνηση προστίμων λέει η Περιφέρεια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Σχέδιο...για τα στερεά απόβλητα και άρνηση προστίμων λέει η Περιφέρεια

«Είμαστε η μόνη περιφέρεια με συγκεκριμένο σχέδιο για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων», δήλωσε ο κ. Τατούλης για το θέμα των απορριμμάτων στη συνεντευξη Τύπου στη Τρίπολη για να συνεχίσει: «Έχουμε πλέον εξ ολοκλήρου την ευθύνη να διαχειριστούμε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Το σχέδιο μας έγινε δεκτό από την διακυβερνητική επιτροπή και είναι ένα πρόγραμμα πιλότος. Αν πετύχει το πείραμα, όλη η χώρα θα "δανειστεί" από εμάς τεχνογνωσία και γι αυτό θεωρώ ότι όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει τις θέσεις μας». Επίσης, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι στην αντίθετη περίπτωση, που "κάποιοι άλλοι εκτός των πολιτών και των αιρετών τους αρχών συνέχιζαν να διαχειρίζονται το πρόβλημα με τον ίδιο καταστροφικό τρόπο που το έκαναν τόσα χρόνια, με αποφάσεις που δήλωναν ψευδώς ότι κλείνουν οι χωματερές ή ότι εκκινεί η προμήθεια δεματοποιητών για να λυθεί οριστικώς (!) το πρόβλημα, τότε η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ήταν αποφασισμένη να αρνηθεί να καταβάλει τα πρόστιμα!"
Επίσης , ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ότι μόνο η αιρετή περιφέρεια μπορεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη συναίνεση και ότι ήδη έχει επιτύχει πολλά σε αυτήν την κατεύθυνση. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι ο ανάδοχος θα αναλάβει και την προσωρινή λύση προκειμένου να αποφορτιστεί η αυτοδιοίκηση και να ανασάνει η Πελοπόννησος και ότι ο διεθνής διαγωνισμός θα είναι ανοικτός σε όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες, εφόσον βέβαια πληρούν τα εξής τέσσερα χαρακτηριστικά: Αυστηρή τήρηση της Ευρωπαϊκής και Εθνικής νομοθεσίας με ελαχιστοποίηση των ρύπων, Ελαχιστοποίηση του κόστους για τους πολίτες, Δημιουργία μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού οφέλους, Ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή.
«Εμείς δεν θα πληρώσουμε για να φτιάξουν την εικόνα μας»
Αναφερόμενος στα ΜΜΕ μετά από ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι "Εμπιστευόμαστε όλα τα ΜΜΕ της Περιφέρειας και δίνουμε βαρύτητα στην ανάπτυξη τους για να επιτύχουμε οι πολίτες να γίνουν ενεργοί πολίτες. Δεν θέλουμε να έχουμε πελατειακές σχέσεις με τα ΜΜΕ, θέλουμε την κριτική".
"Η διαδικασία αυτή θα μας βοηθήσει" προσέθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "ώστε μέσα από την διαδικασία αλλαγής του πολιτικού πολιτισμού να ωφεληθεί η κοινωνία", και κατέληξε," θα σφυρηλατήσουμε έτσι τις διακριτές σχέσεις μας".
Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι απαντήσεις του ανοίγουν ερωτήματα, ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε "αλλοίμονο αν η κουβέντα γίνεται για να κλείνουν ερωτήματα, η περιφέρεια έχει αλλάξει σε εικόνα και αισθητική, η πολιτική διάσταση την οποία εισάγουμε βάζει καινούργιους κανόνες. Πρέπει να προσαρμοστούμε στους κανόνες αυτούς για να είμαστε καθαροί στις σχέσεις μας. Η κουβέντα γίνεται για να ανοίγουν ερωτήματα και να γίνεται νέα συζήτηση" κατέληξε.
Ο περιφερειάρχης τόνισε εξάλλου: "Δεν έχω καμία εξάρτηση από κανέναν, και έτσι μπορώ να δημιουργώ συνθήκες νέων κανόνων. Δεν θέλω να προστατέψω κανένα, πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς έχει την ατομική ευθύνη για να εξασφαλίζει την τήρηση των κανόνων. Δεν έχω καμία πρόθεση να προστατέψω τα ΜΜΕ, και εσείς δεν έχετε καμιά τέτοια αναγκαιότητα, αντιθέτως θα μπορούσα να πω ότι εμείς θα μπορούσαμε να έχουμε τέτοια ανάγκη να προστατευθούμε". Είναι όμως χρήσιμο, συμπλήρωσε, να μη μείνουμε σε αυτά που έκαναν κακό σε όλους, "κανένας δεν επιβιώνει με κουτσομπολιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages