ΡΑΛΙ ΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΣΗΙΝΑΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΡΑΛΙ ΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΣΗΙΝΑΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Συμφωνία για πώληση ελαιολάδου στην τιμή ρεκόρ -για την εποχή- των 3,52 ευρώ το κιλό,  εξασφάλισε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βορδόνιας, την Πέμπτη 14 Μαΐου.  Η τελευταία ποσότητα 40 τόνων της ποικιλίας Αθηνολιάς αγοράστηκε από την Hellas Oil, η οποία επένδυσε στην ποιότητα του ελαιολάδου της περιοχής. Η εν λόγω ποιότητα ελαιολάδου αποτελεί Προϊόν Γεωργικής ένδειξης (ΠΓΕ) και πιστοποιείται με ISO, ενώ υπάρχουν οι ομάδες παραγωγών κατά Agro 2-1, 2-2.Το ύψος της παραπάνω τιμής θεωρείται αντιπροσωπευτικός δείκτης της τάσης που παρουσιάζεται στο τέλος της φετινής ελαιοκομικής περιόδου, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο για τους Λάκωνες παραγωγούς.

Ανοδικό «ράλι» στις τιμές σε Κρήτη και Πελοπόννησο

Ανοδικά κινούνται το τελευταίο διάστημα οι τιμές ελαιολάδου σε αρκετές περιοχές τις χώρας που σημειώνονται δημοπρασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα, 4/5, στη Λακωνία πωλήθηκαν ποσότητες ακόμα και στα 3,61 ευρώ το κιλό. Στη γειτονική Μεσσηνία γίνονται ακόμα αγοραπωλησίες και οι τιμές κυμαίνονται στα 3,20 με 3,30 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με τον κ. Κώστα Κατσούλη πρόεδρος της ΕΑΣ. Αντίστοιχα, στη Μεσαρά της Κρήτης πραγματοποιήθηκε αγοραπωλησία στα 3,35 ευρώ το κιλό (συν ΦΠΑ) αποτελώντας ουσιαστικά την υψηλότερη τιμή που έχει επιτευχθεί φέτος στο νησί.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας, κ. Νίκος Προκοβάκης αυτό το διάστημα οι τιμές παραγωγού στο νομό κυμαίνονται στα 3,45 έως 3,60 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποιότητα του ελαιολάδου.  «Μάλιστα την Τρίτη, 5 Μαΐου σε μια δημοπρασία στον Άγιο Δημήτριο Μονεμβασίας (55 τόνοι) η τιμή πώλησης ανήλθε στα 3,61 ευρώ το κιλό», ανέφερε στον «Αγρότυπο» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας κ. Νίκος Προκοβάκης και πρόσθεσε: «Επίσης σε προηγούμενη δημοπρασία στις Κροκεές οι τιμή για 90 τόνους ανήλθε στα 3,50 ευρώ το κιλό. Το προηγούμενο διάστημα οι τιμές κυμάνθηκαν μεταξύ 3,20 και 3,40 ευρώ το κιλό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages