Αυτοψία για τα επικίνδυνα σημεία στην επαρχιακή οδό Νέας Φιγαλείας - Ανδρίτσαινας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Αυτοψία για τα επικίνδυνα σημεία στην επαρχιακή οδό Νέας Φιγαλείας - Ανδρίτσαινας

Σε αυτοψία σε όλο το μήκος της Επαρχιακής Οδού Θολού - Νέας Φιγαλείας - Επικούρειου Απόλλωνος - Ανδρίτσαινας προχώρησαν αιρετοί από διάφορους τομείς της αυτοδιοίκησης του Νομού Ηλείας. Στα Περιβόλια Φιγαλείας, συναντήθηκαν την περασμένη Πέμπτη με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Σύμβουλου Δυτικής Ελλάδος Κώστα Μητρόπουλου αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό να ακουστούν οι προτάσεις για την αποκατάσταση βατότητας του ορεινού οδικού δικτύου της Ανδρίτσαινας και της Φιγαλείας που οδηγεί στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, εν όψει της τουριστικής περιόδου για το 2015. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν από πλευράς Ανδρίτσαινας: ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας Μίλτος Γεωργακόπουλος , ο πρόεδρος του Δ.Δ. Δραγωγίου Δημήτρης Παναγόπουλος και υπάλληλος της Δ.Ε. Ανδρίτσαινας ενώ από πλευράς Φιγαλείας: ο δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Φιγαλείας Δημήτρης Βηλαράς, ο πρόεδρος του Δ.Δ. Πετραλώνων Χαράλαμπος Αποστολόπουλος, ο συντάκτης του ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Θάνος Χουλιάρας, ενώ βρέθηκαν και πολίτες από το Δραγώγι και τα Πετράλωνα.
Σε αυτή την συνάντηση ήταν «παρών» και δυο σημαντικά πρόσωπα ο υπεύθυνος μηχανικός της Δ.Τ.Ε του Νομού Ηλείας Γιάννης Χριστοδουλόπουλος καθώς και ο εκπρόσωπος εργολάβος της κατασκευαστικής εταιρείας ΔΟΞΑ Α.Β.Ε.Τ.Ε που έχει αναλάβει το έργο συντήρησης του συγκεκριμένου οδικού άξονα. Από πλευράς Δ.Ε. Ανδρίτσαινας συζητήθηκε και ζητήθηκε η άμεση αποκατάσταση της βατότητας στο τμήμα Περιβόλια - Δραγώγι - Καστρούγκαινα με σκοπό να αποκατασταθούν κυρίως τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς σήμερα καλύπτονται από πολλά κλαριά και θάμνους καθιστώντας την οδική ασφάλεια επικίνδυνη για τα δεκάδες οχήματα και τουριστικά λεωφορεία που προσεγγίζουν τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνος. Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Μίλτος Γεωργακόπουλος πρότεινε, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση με μηχάνημα έργων λόγω των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων που υπάρχουν, να γίνει η εργασία με εργατικό δυναμικό δηλαδή με αλυσοπρίονα και εργάτες που θα αναλάβουν την δουλειά, από το Δραγώγι και τα Περιβόλια με σκοπό να μπορέσουν και αυτοί να πάρουν μερικά μεροκάματα στις ήδη δύσκολες συνθήκες ζωής σε αυτά τα ορεινά χωριά.
patrisnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages