ΝΕΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ- ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ- ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΚΟΝΤΡΕΣ για την ιδιωτικοποίησης ως καθαριότητας στο δημο τεθηκε στο τελευταίο ΔΗΜΟΤΙΚΟ συμβούλιο με αφορμή εισηγηση για τον διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ επανέλαβε την πάγια θέση του οτι η αποκομιδή μπορει να γινει απο την υπηρεσία καθαριότητας που εχει επαρκές προσωπικό μετα απο αναδιάρθρωση χρονοδιαγράμματος και αποκεντρωμένη ουσιαστική διοίκηση με σωστή κατανομή δυναμικού και πόρων, λεγοντας οτι θα καταψηφίσει την προταση.
ΚΑΥΣΤΙΚΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Ο ΝΩΝΤΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ μιλησε για μεγάλη βιασύνη καθως δεν εχει αποσαφηνιστεί τι θα γινει με τα Απορρίμματα, λεγοντας οτι ο Δήμος πανηγυρίζει για την απόρριψη της προσφυγής της ΠΟΕ ΟΤΑ κατα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου εκτιμώντας οτι ηταν άστοχοι. Εξηγησε οτι ποια αποφαση ληφθεί η παράταξη του θα προσφύγει νομίμως στα αρμόδια όργανα καθως ο νόμος δεν επιτρέπει τη πλήρη ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και επιτρέπει μονο κατ εξαίρεση. Μιλησε για ενα νέο ΕΣΔΑ, ΠΕΣΔΑ, λεγοντας οτι τα σχέδια του Τατουλη για την Τερνα τελικα αποσαθρωνοναι καθως οι δήμαρχοι της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ζητούν να προχωρήσουν μόνοι τους στη διαχειριση των σκουπιδιών. Για το διεθνή διαγωνισμό εγκαλείται το δήμαρχο καθως δεν εχει υλοποιηθεί καμία αποφαση του σώματος το 2015 λεγοντας οτι ο Δήμος κινείται άκαιρα με την προταση Τατουλη.
Ο δήμαρχος κ. ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ απαντησε οτι η μελέτη του δήμου εκφράζει την πραγματικότητα μιλώντας για απειλή προσφυγών τις οποιες δέχεται αλλα τονισε οτι κριτής ειναι η κοινωνία. Υποστήριξε οτι αρκετοί δήμοι στη χωρα μας οτι πέρασαν στην ιδιωτική αποκομιδή των απορριμμάτων παραδεχόμενος οτι οι πόλεις δεν ειναι καθαρές μιλώντας για τραγικό καλοκαιρι πέρσι ασκώντας κριτικη στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ σε παλιότερη συνεδρίαση. Εξέφρασε την αποχή οτι αποτελεί ευθύνη στην προηγούμενη δημοτική αρχή που παραχώρησε στη περιφέρεια την αρμοδιότητα για το ζητημα των απορριμμάτων κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν για προσωρινή διαχειριση που δεν προχώρησε καταληγοντας οτι ο Δήμος δεν ειναι οργανο κανενός.
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ
Για εξυπηρέτηση ιδιωτικων συμφερόντων μιλησε ο κ. Κουκουμης πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης που απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους. Υπογράμμισε οτι οι κυβερνήσεις με περιφέρειες θέλουν να δώσουν δουλεια σε δικά τους τζάκια με τον καβγά να αφορα τα σκουπίδια καθως το δημόσια συμφέρον παει περίπατο ενω μιλησε για μεγάλη προχειρότητα στην μελέτη....Ακολούθως έγιναν τοποθετήσεις για το περιεχόμενο της μελέτης πριν την ψήφιση του θέματος για έγκριση ή μη της μελέτης. Τελικα η προταση του δήμου πέρας κατα πλειοψηφια με ενστάσεις απο την αντιπολίτευση.  ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages