ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΝΕΆ ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΝΕΆ ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΜΕ ενδιαφέρον παρακολουθούν κάτοικοι και φορείς την υπόθεση για λιγνιτωρυχείο που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη της Κυπαρισσίας στο παρελθόν με κινητοποιήσεις στην περιοχή Μεταλείου και Μύλων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, από την Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων λιγνιτωρυχείου έκτασης 268.500 τ.μ. στη θέση «Μεταλλεία Καρτελάς – Αγιος Κωνσταντίνος – Μαύρη Λίμνα – Αγιος Γεώργιος» στην ΔΕ Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας.
Η απόφαση όπως ενημερώθηκαν φορείς έχει αναρτηθεί στην "Διαύγεια" του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού η οποία αναφέρει ότι: «Εγκρίνουμε, από την άποψη της αρχαιολογικής νομοθεσίας, την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων με τους εξής όρους: 1. Σε περίπτωση που απαιτηθεί η προσθήκη καθ’ ύψος ή κατ’ επέκταση στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του τμήματος 2, να υποβληθεί προηγουμένως σχετικό αίτημα προς έγκριση στην ΕΦΑ Μεσσηνίας. 2. Οι εκσκαφικές εργασίες να εκτελούνται υπό την άμεση επίβλεψη της αρμόδιας ΕΦΑ Μεσσηνίας. 3. Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων, οι εργασίες να διακοπούν και να ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία των εργασιών, σύμφωνα με το αρ. 37 παρ. 6 του Ν.3028/2002».
Είναι σίγουρο ότι το θέμα αναμένεται να επανέλθει με νέους υψηλούς τόνους στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας το οποίο από το 2014 με ομόφωνη απόφασή του τοποθετήθηκε αρνητικά για την σχεδιασμένη επένδυση στην περιοχή. Κάτοικοι υποστηρίζουν ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν αφορά αδειοδότηση άλλα έγκριση με βάση την νομοθεσίας περι αρχαιοτήτων. ΙΩΑΝ. ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages