ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΟ 2020 ΤΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΟ 2020 ΤΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η ΦΩΤΟ που δημοσιεύουμε είναι από τις όμορφες εποχές στο ΚΑΛΟΝΕΡΟ και ελπίζουμε να τις ξαναζήσουμε...
Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από μέλη των διοικήσεων ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, η οποία θα αποφασίσει το Στρατηγικό Σχεδιασμό στον Όμιλο ΟΣΕ, καθώς και την επιλογή των έργων της επόμενης πενταετίας. Όπως αναφέρει η απόφαση, «έργο της επιτροπής είναι η μελέτη και η εκπόνηση κειμένου στο οποίο θα αποτυπώνεται ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Ομίλου ΟΣΕ για τα έτη 2016-2020. Το έργο της επιτροπής θα παρέχεται στα γραφεία του υπουργείου Υποδομών και θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση του κειμένου του Στρατηγικού Σχεδιασμού στον υπουργό Υποδομών». Πρόκειται για το τελικό βήμα που φέρνει ξανά κοντά ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ, έπειτα από μία περίοδο πέντε και πλέον ετών που οι διοικήσεις των εταιρειών είχαν τυπικές και μόνο σχέσεις.
Με τη συγκρότηση της επιτροπής θα αποφασισθεί οριστικά ποια έργα θα προχωρήσουν την επόμενη 4ετία και ποια παραπέμπονται για μετά το 2020. Μεταξύ των έργων με τη μεγαλύτερη πιθανότητα να ενταχθούν σε αυτό το πλαίσιο είναι η αναβάθμιση και ο εξηλεκτρισμός στις γραμμές γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα. Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατη παρουσίαση της μελέτης στον Πύργο, ο προϊστάμενος της Διευθύνουσας Υπηρεσίας Μελετών της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ, Μιχάλης Αναστασάκης, παρουσίασε την πρόοδο για την αναβάθμιση και μετατροπή των γραμμών Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία, Πύργος – Κατάκολο και Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα σε γραμμή κανονικού εύρους με ηλεκτροκίνηση, σηματοδότηση και τηλεπικοινωνίες για ταχύτητες μέχρι 160 χλμ./ώρα, όπου αυτό είναι εφικτό εντός του υφιστάμενου ορίου απαλλοτρίωσης του ΟΣΕ. Επίσης, μελετώνται ανισόπεδες διαβάσεις που θα αντικαταστήσουν υφιστάμενες ισόπεδες διαβάσεις με την παλιά εθνική οδό και με άλλες οδούς που εμφανίζουν αυξημένη κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages