Μάθε παιδί μου γράμματα, έλεγαν οι παλαιοί, εννοώντας φυσικά πως η καλλιέργεια – γνώση είναι η μετεξέλιξη στο νου της καταγεγραμμένης πληροφορίας και εμπειρίας που παρέχει την εξοικείωση, την αντιληπτότητα και την κατανόηση των πραγμάτων, δίνοντας επιδεξιότητα και δυνατότητα καθοδήγησης στη λήψη αποφάσεων.
Τα πέντε τελευταία χρόνια η Ελλάδα διανύει μια σοβαρή περίοδο οικονομικής κρίσης και αδιεξόδου για πολλούς νέους, ηλικίας από 25 έως 39 ετώνΗ γνώση αποτελεί αδιαμφισβήτητα βασική προϋπόθεση στη σωστή ενηλικίωση, στην προσωπική ανάπτυξη αλλά και στην ένταξή του καθενός από εμάς στο περιβάλλον. Κατά πόσο όμως η γνώση απαξιώνεται λόγω οικονομικής κρίσης;
Τα πέντε τελευταία χρόνια η Ελλάδα διανύει μια σοβαρή περίοδο οικονομικής κρίσης και αδιεξόδου για πολλούς νέους, ηλικίας από 25 έως 39 ετών. Κάποιοι θα πουν σε αυτό το σημείο, στην πιο δημιουργική φάση της ζωής τους. Τα φαινόμενα δεν απατούν αλλά δυστυχώς αποδεικνύονται με αριθμούς που δεν διαψεύδονται…
Την προηγούμενη εβδομάδα η στρατιωτική σύρραξη στη Συρία, ο πόλεμος, συμπλήρωσε πέντε χρόνια από την έναρξή του. Η Ελλάδα σε βάθος χρόνου, έγινε «σωσίβιο» των μεταναστευτικών ροών σε μια πρωτοφανή εισροή προσφύγων που κοινός τους στόχους ήταν και είναι ένα καλύτερο μέλλον…
Την ίδια ώρα, η ήδη «πληγωμένη» οικονομική κατάσταση στη χώρα μας δέχεται μεγάλη φυγή από τα αποκαλούμενα «μυαλά» της. Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί, ερευνητές επιλέγουν -κατά χιλιάδες- να ξεκινήσουν από την αρχή σε εξειδικευμένο ωστόσο επίπεδο σε μια άλλη χώρα, λόγω του οικονομικού αδιεξόδου των τελευταίων ετών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου