ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ!

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο εορτασμός των Αποκριών, με τις εκδηλώσεις πολλές και ποικίλες σε όλη σχεδόν τη Μεσσηνία! Φυσικά, τα σκήπτρα του καρναβαλιού, κρατά η Μεσσήνη, καθώς το καρναβάλι στην περιοχή, μετρά 157 χρόνια ζωής! Δυναμικά, στη ζωή του τόπου φυσικά, έχει μπει και το Καλαματιανό Καρναβάλι, το οποίο κορυφώνεται αύριο το μεσημέρι με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση!
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς όπως είπε σκοπός της διοργάνωσης δεν είναι μόνο η ψυχαγωγία, αλλά και η προβολή της πόλης και η αύξηση τους τζίρου των επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν πραγματικά ανάγκη στο δύσκολο καιρό της κρίσης. «Ο σκοπός του καρναβαλιού ασφαλώς είναι ψυχαγωγικός, να διασκεδάσει ο κόσμος χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ, αλλά και οικονομικός! Να λειτουργήσουν δηλαδή τα καταστήματα της Καλαμάτας, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να αυξηθούν αν είναι δυνατό οι θέσεις εργασίας, από αυτήν και άλλες εκδηλώσεις και φυσικά να προβληθεί η πόλη για τουριστικούς λόγους. Να μάθουν ότι εκτός των άλλων στην Καλαμάτα, έχουμε και ένα καρναβάλι κάθε χρόνο που μπορεί να συγκριθεί και με τα άλλα μεγάλα καρναβάλια, όπως αυτό της Ξάνθης και του Ρεθύμνου», δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας που κάλεσε μεσσήνιους και επισκέπτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και κυρίως στην παρέλαση της Κυριακής στις 2 μετά το μεσημέρι, που θα ξεκινήσει από την Υπαπαντή και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, όπου θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με την Ήβη Αδάμου, τον Μύρωνα Στρατή και τον Ησαΐα Ματιάμπα.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
Για να διεξαχθεί με ασφάλεια η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, θα ληφθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο από τη 1:30 έως και τις 5 το απόγευμα με απογόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης στις οδούς Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Θέμελη, Μητροπολίτου Μελετίου από Φαρών έως Υπαπαντής, Υπαπαντής από Χρυσοστόμου Θέμελη έως 23ης Μαρτίου,  23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Αριστοδήμου, Αριστομένους από Κροντήρη έως και Β. Γεωργίου (μέχρι τις 7 μ.μ.), Κροντήρη και Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδ. Σταθμού.
Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία και στάθμευση στους πεζοδρόμους Αριστομένους και Γερμανού απαγορεύεται. Καθώς και η κυκλοφορίας στις παρακάτω οδούς.
  • Σταδίου από Φαρών έως Αριστοδήμου
    • Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αριστομένους
    • Γεωργούλη από Αναγνωσταρά έως Αριστομένους
    • Παυσανίου
    • Αριστοδήμου από Παν. Καίσαρη έως Βασ. Γεωργίου
    • Βασ. Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους
 ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Πέρα από το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, ο Δήμος και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» διοργανώνουν πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Καλαμάτα και τα χωριά.
Σήμερα στις 11 το πρωί στη Βέργα, μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν χαρταετούς και θα δοκιμάσουν λούπινα, το γνωστό μανιάτικο καρπό, ενώ στη Βρωμόβρυση των Αρφαρών και στον οικισμό  Κρασοπούλα, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, θα σερβιριστεί παραδοσιακή μακαρονάδα με βακαλάο. Νωρίτερα, στις 6 το απόγευμα στην Αρτεμισία, θα στηθεί αποκριάτικο γλέντι με φωτιές, παραδοσιακά εδέσματα, και μακαρονάδα με αυγά. Αύριο το πρωί στην Αλαγονία, ξεχωριστό θα είναι το κάλεσμα με τύμπανα και φλογέρες και στις 6 το απόγευμα, οι φωτιές, τα αερόστατα και το αποκριάτικο γλέντι με γνωστά δρώμενα μαζί με τις «μπαρμπούτες». Την ίδια ώρα στις Πηγές θα ανάψουν φωτιές και θα σερβιριστεί παραδοσιακή μακαρονάδα. Στις 7 το απόγευμα στα Λαίϊκα θα δοθεί παράσταση με αποκριάτικους χορούς , αερόστατα και παραδοσιακή μακαρονάδα με τίτλο «Μπαχα λαίϊκα» και το γνωστό βλάχικο γάμο.
diafora-karnabalia-1
Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Άμμου, θα πλημμυρίσουν τον ουρανό αερόστατα και θα ακολουθήσει αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακή μακαρονάδα. Στις 8 το βράδυ στην Ασπροπουλιά γλέντι και η μακαρονάδα των Απόκρεω, στις 7 το απόγευμα στα Αλώνια φωτιές με παραδοσιακά εδέσματα,  την ίδια ώρα στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμφείας θα προσφερθεί παραδοσιακή μακαρονάδα και στον Άγιο Φλώρο αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα. Εκδηλώσεις στις 8 τα πραγματοποιηθούν σε Άνθεια, Πολιανή και Αρφαρά, με αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα, ενώ ξεχωριστές θα είναι και μεθαυριανές εκδηλώσεις, για τον εορτασμό των Κούλουμων.
 ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΕΔΟΥΣΑΣ
Στις 10:30 την Καθαρά Δευτέρα στη Νέδουσα ξεχωριστό θα είναι το δρώμενο ευετηρίας!
Στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο στη Mικρή Μαντίνεια, τα Κούλουμα θα γιορταστούν με πέταγμα χαρταετού και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.
Εκδηλώσεις την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν στη Σπερχογεία, την Πολιανή, τον Άρι και τα Αρφαρά. Στις 12 σκυτάλη παίρνουν ο Άμμος και η Θουρία και στη 1 η Αιθαία. Ξεχωριστός το απόγευμα θα είναι ο εορτασμός στη Ράχη με παραδοσιακά εδέσματα και πέταγμα αερόστατων.
 ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Από νωρίς αύριο το πρωί ο «ντελάλης» θα ενημερώνει για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα.
Στις 10 το πρωί θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση του παιχνιδιού του κρυμμένου θησαυρού στην πλατεία της πόλης από το δραστήριο Σύλλογο «Η χαρά του Παιδιού». Το βράδυ στις 9 οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής θα γιορτάσουν τη νίκη του φωτός στα σκοτάδια του χειμώνα, με το άναμμα φωτιών.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Στις 9 το βράδυ, με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Βελίκα και Σπιτάλι και στις 10 η αναβίωση του εθίμου «Τυρής – Ταραμάς» και «Φάγατε – Φάγαμε», από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης και το μασκέ πάρτυ στο καφέ «7η Συμφωνία».
 ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και την Καθαρά Δευτέρα, οπότε και κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην περιοχή.
Στις 10:30 το πρωί οι φουστανελάδες των Συλλόγων της Μεσσήνης, θα μεταβούν χορεύοντας στην πλατεία της κρεμάλας, όπου και θα αναβιώσει στις 11 η αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της γριάς Συκούς. Ένα ξεχωριστό έθιμο από τον 18ο αιώνα, στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα Περιοχή της Κρεμάλας, από το «Θεατρικό Εργαστήρι».  Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν  «κρεμάσματα» και κέρασμα παραδοσιακής φασολάδας από το Σύλλογο Γυναικών της περιοχής.
ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Στις 3 μετά το μεσημέρι η μεγάλη στιγμή με την κορύφωση του καρναβαλικών εκδηλώσεων, που θέλει πολλά πεζοπόρα τμήματα και άρματα να παρελαύνουν! Ανάμεσά τους και κάποια από την Καλαμάτα, τους οποίους και φέτος κάλεσε αντιπροσωπία από τη Μεσσήνη, με τρόπο ιδιαίτερο και πάντα παραδοσιακό! Οι καρναβαλιστές πρέπει να αποδείξουν την αξία τους αφού θα παρελάσουν μπροστά από την αδέκαστη επιτροπή του Κομιτάτου, που θα κρίνει ποιος είναι ο καλύτερος μασκαράς! Αμέσως μετά την καρναβαλική παρέλαση θα  ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Εκτός Απροόπτου…»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages