Δ. Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ: ΠΑΓΑ ΛΑΛΕΟΥΣΑ (ΠΗΓΗ ΟΜΙΛΟΥΣΑ) ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Δ. Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ: ΠΑΓΑ ΛΑΛΕΟΥΣΑ (ΠΗΓΗ ΟΜΙΛΟΥΣΑ) ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Παγά Λαλέουσα (Πηγή Ομιλούσα)  του Δημητρίου Στρατικόπουλου .
''Παγά λαλέουσα ! ''Το να είσαι συγγραφέας δεν είναι εύκολο , το να γράφεις όμως με Αγάπη για τον τόπο σου , θεωρείται από τα σημαντικότερα του Εκλεκτικούς.
Ξεδιπλώνεις τα γεγονότα, που αντανακλούν σε ιδέες, οι οποίες έχουν τη ρίζα τους , σε πραγματικές ιστορίες και στο συλλογικό υποσυνείδητο , δημιουργούν δε ένα εξαιρετικό αμάγαλμα, που προσφέρει αισθητικές και ιδεολογικές απολαύσεις.
Και ο Δημήτρης Στρατικόπουλος , με την αέναη πολυσύνθετη συγγραφική του διαδρομή κοσμεί τα γράμματα , αλλά και ιδαίτερα την Κυπαρισσία, γιατί έχει καταξιωθεί, για τη σημαντική πνευματική προσφορά του και τη σπουδαιότητα του γραπτού λόγου του, με τα Εννέα (9) βιβλία που έχει εκδώσει.
Εντυπωσιάζει τους αναγνώστες και τους συναρπάζει με το διεισδυτικό του πνεύμα, τις ευαισθησίες του και την αψηλάφητη αίσθηση , για ένα πεπερασμένο πιά παρελθόν , ενός βιωμένου χωροχρόνου και μνήμες της ιστορίας της Κυπαρισσίας , οι οποίες έρχονται πολλές φορές , ως επαμύθευση στην απομυθεμένη εποχή μας.
Είναι από τα ξεχωριστά τέκνα της Κυπαρισσίας , διανοούμενος και προ πάντων # Άνθρωπος # , με το χαμόγελο στα χείλη. , ευπατρίδης , σώφρων και ταπεινόφρων. Διήγε συνετή ζωή , γεγονός που του επέτρεψε να βιώσει αξιοπρεπώς , γιατί για να ζει κανείς , σήμερα σαν #Άνθρωπος #., είναι ολόκληρος άθλος , έλεγε # ο μεγάλος των Ελληνικών Γραμμάτων Ευάγγελος Παπανούτσος #.
Δεν σπατάλησε το πνεύμα του άσκοπα , αλλά φρόντισε να είναι χρήσιμος και κινήθηκε , σε καθαρό παραδοσιακό πεδίο , αναφερόμενος στις εκφάνσεις , στα μικρά και τα μεγάλα γεγονότα , σε διάφορες εποχές και σε ορισμένους ανθρώπους , που σχετίζονται με την Κυπαρισσία.
Στο Ένατο (9) βιβλίο του , με τις Εκατόν Δώδεκα (112) σελίδες , με τον Τίτλο # Παγά Λαλέουσα (Πηγή Ομιλούσα) , αφιερώνει πολλές σελίδες , για την Κυπαρισσία , την άλλοτε # Αρκαδιά # με τα μοναδικά θέλγητρα. , σε μια ατμόσφαιρα σαγήνης , που προσκαλεί , για ονειρικό ταξίδι τους επισκέπτες , να αποκαλείψουν και να γευθούν.
Με το ιστορικό # Κάστρο #. , ερείπια του παρελθόντος , που αποτελεί Σταυροδρόμι της συ νάντησης της Ελληνικής Αρχαιότητας , της Βυζαντινής Επικράτειας , της Φράγκικης και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η Κυπαρισσία είναι ένα μαγικό μέρος στην Ελλάδα , που λάμπει όλες τις εποχές του χρόνου , παραδομένη στις ηλιαχτίδες , με το Πανοραματικό ηλιοβασίλεμα , που φαντάζει άυλο , διάφανο , ονειρικό και μετεωρίζεται , ανάμεσα σε ουρανό και στο Ιόνιο Πέλαγος , μυριόχρονο και λαμπερό.
Οι παραλίες της είναι απαράμιλλης ομορφιάς , με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και δαντελωτά ακρογιάλια , με χρυσή άμμο ή λευκό βοτσαλάκι και δένδρα που γλείφουν τη θάλασσα και συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό.
Η ύλη του βιβλίου του Δημήτρη Στρατικόπουλου , κατανέμεται σε Τέσσερα Μέρη , με θέματα που έχει ο ίδιος βιώσει , γιατί εργάστηκε στα ΕΛ.ΤΑ , επί ( 32 ) χρόνια , ασχολήθηκε με τον Αθλητισμό επί ( 12 ) χρόνια ( Στίβο , ποδόσφαιρο ) και με τα κοινά επί ( 5 ) χρόνια ( Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδ/ρχος . Επίσης στα περιεχόμενα συμπεριέλαβε και θέματα που συγκέντρωσε , από επίσημα στοιχεία Αρχείων του Δήμου και άλλες πηγές ,για Ξεχωριστούς Ανθρώπους , που έχουν ρίζες και δραστηριότητες στην τοπική Κοινωνία της Κυπαρισσίας και την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας.
Ο Λυρισμός είναι διάχυτος στις περιγραφές , οι λεπτομέρειες προσδίδουν στην ιστορική πραγματικότητα , το ιδιαίτερο χρώμα και την ατμόσφαιρα , εξιστορώντας τα γεγονότα , μοιρασμένα ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν , με ανάγλυφες παραστάσεις , που παράγουν εντυπώσεις και σε μεταφέρουν στη πραγματικότητα , μη αποκρύπτοντας , πόσο βαθυά είναι επηρεασμένος , από την ακένωτη δεξαμενή , της μακραίωνης Ιστορίας της Κυπαρισσίας.
Διαθέτει συγκλονιστικές αλήθειες , που ο αναγνώστης παρακολουθεί με ενδιαφέρον , το αφηγηματικό του ταπεραμέντο , με τις πολύμορφες ψηφίδες και αφήνει στα χείλη του ευχάριστη επίγευση , από την συσσωρευμένη εμπειρία του , τις εικόνες , καταστάσεις και συναισθήματα.
Στο Γ’ Μέρος του Βιβλίου του , έχει αφιερώσει μερικές σελίδες , για την ταπεινότητά μου και ειδικότερα για την Επαγγελματική , Κοινωνική και Πνευματική προσφορά μου ,στοιχεία που ο ίδιος συνέλεξε , από τα διάφορα δημοσιευμένα κείμενα μου και τα βιβλία μου.
Τον Ευχαριστώ ιδιαίτερα , γιατί με τις ακατάβλητος ψυχικές δυνάμεις του και την Πένα του , μου χάρισε ως ανεκτίμητο δώρο , τις άγνωστες πτυχές της ψυχής του και την απλόχερη καλοσύνη , καθώς και την ανεξάντλητη διάθεσή του , ως προς την έννοια της προσφοράς του πλούτου της καρδιάς του.
Εύχομαι το Νέο του Βιβλίο να είναι Καλοτάξειδο.
Δ η μ ή τ ρ ι ο ς Μ η τ ρ ό π ο υ λ ο ς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages