ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

ΕΤΗΣΙΟ μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μεγάλου Κυπαρίσσιου Παναγιώτη Γιαννόπουλου (Αμπατζή) τελέστηκε στον ιστορικό Ναό Αγίας Τριάδας της πόλης. Το ετήσιο μνημόσυνο διεξήχθη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ με την ευλογία και την άδεια του ποιμενάρχη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.Χρυσοστόμου όπου παρέστησαν πλήθος ιερέων.
Ο Μητροπολίτης Γαλλίας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και διατελεί ως στενός συνεργάτης του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου. Στην ομιλία του έθεσε με συγκλονιστικό και σπάνιο τρόπο για ΕΛληνορθόδοξο ιεράρχη, στην προσωπικότητα του εκλιπόντος Παναγιώτη Γιαννόπουλο αλλά και την σημασία των επιμνημόσυνων δεήσεων από την αρχαία Ελλάδα ως τον Ελληνορθόδοξο κόσμο. 
Απέδωσαν με μοναδικό τρόπο τους ψαλμούς και την Θεία Λειτουργία ομάδα Ιεροψαλτών υπό του Πρωταψάλτου του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιώς κ. Διαμαντή Αργυρόπουλου. Στο ετήσιο μνημόσυνο παρέστησαν σημαντικές προσωπικότητες της πόλεως αλλά και στενοί φίλοι της οικογένειας του εκλιπόντος, από τον νομικό, ακαδημαικό, καλλιτεχνικό, εικαστικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και πλήθος κόσμου. 
Στην πρώτη φωτό απεικονίζεται ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ με το ζεύγος Ηλία Και Αγγελικής Γιαννόπουλου και την αρχιτέκτονα Σοφία Μαρτίνου κόρη του Νάσου (εκδότη) και Αμαλίας Μαρτίνου ( πρώτη σχολή κωφάλαλων στην Καλλιθέα). 
Στην δεύτερη φωτό ο μητροπολίτης Γαλλίας με την οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ παρών ήταν και ο ηθοποιός Τάσος Γιαννόπουλος ο οποίος διακρίνεται στο βάθος της 3ης φωτό. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages