ΜΕ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ..ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΜΕ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ..ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

ΜΕ ανοιξιάτικο καιρο γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη σε Τριφυλία και Πυλία κυρίως σε πόλεις, χωριά αλλά και παραθαλάσσιους οικισμούς που είχαν την τιμητική τους, αλλά κατά γενική ομολογία λόγω..της φτώχειας οι ψησταριές φέτος σε πόλεις ήταν λιγότερες κυρίως απο εμπορικό καταστήματα! 
Στην πόλη της Κυπαρισσίας περισσότερες ήταν οι ψησταριές στα σχολικά συγκροτήματα παρά στις γειτονιές, καθώς τα δημοτικά σχολεία, το Γυμνάσιο και το ΕΠΑ.Λ. με την βοήθεια των προέδρων στα τμήματά τους γιόρτασαν το έθιμο μαζί με τους δασκάλους και καθηγητές, ευχόμενοι υγεία και καλή πρόοδο. 
Ωστόσο στην αγορά της Κυπαρισσίας επικρατούσε..όμορφο κλίμα αλλά μόνο 2 καταστήματα είχαν υπαίθριες ψησταριές σώζοντας την κατάσταση, παρά τις εορταστικές μελωδίες που ακούγονταν στους δρόμους. Το έθιμο πάντως τήρησε παραδοσιακά ο Σύλλογος για την αναβίωση και προστασία της Άνω Πόλης στο κέντρο της ιστορικής Αρκαδιάς παρουσία αρκετών φορέων, πλήθος κόσμου και κατοίκων της περιοχής. 
ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΙΚΝΑ.. 
Στα Φιλιατρά ήταν περισσότερες οι ψησταριές ιδίως από καταστήματα εστίασης, μαζί με ορισμένες γειτονιές που γιόρτασαν με φίλους και συγγενείς, ενώ πιο νότια οι Γαργαλιάνοι μάλλον μετακόμισαν στον Μάραθο, το επίνιο της περιοχής, όπου η τσίκνα αναδυόταν σε κάθε δρόμο μαζί με την συμβολή καταστημάτων, σχολείων αλλά και του τοπικού συλλόγου. 
Ανάλογο κλίμα πάντως τήρησαν και τα παραλιακά καταστήματα εστίασης στο όμορφο Καλονερό όπου υπήρχαν εκτός από μεζέδες, αρκετά κεράσματα και ντόπιο κρασί για όλο τον κόσμο. Βέβαια οι αιρετοί προτίμησαν να επισκεφθούν περιοχές όπου υπήρχε περισσότερος κόσμος λόγω της προεκλογικής περιόδου, αλλά φάνηκε ο κόσμος να μην πτοείται από τις...περατζάδες των υποψηφίων...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages