ΜΕ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς


Πιο φτωχικό από κάθε προηγούμενο έτος, φαίνεται πως θα είναι το φετινό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, αφού οι καταναλωτές δυσκολεύονται ακόμη και για τα απαραίτητα. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στην αγορά, με τους περισσότερους να επιλέγουν τα προϊόντα με βάση τη χαμηλότερη τιμή, περιορίζοντας φυσικά και τις ποσότητες.

«Χρυσό» θα πληρώσει το φλουρί της βασιλόπιτας η ελληνική οικογένεια, αφού η τιμή της έχει εκτοξευτεί ακόμη και στα 20 ευρώ το κιλό.

Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι απειλεί να τινάξει τον οικογενειακό προϋπολογισμό στον αέρα, με την τιμή του κρέατος να έχει εκτιναχθεί και να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα ακόμη κι από τα Χριστούγεννα.

Ενδεικτικό είναι ότι το κατσικάκι που παραμονές Χριστουγέννων στη Βαρβάκειο αγορά κόστιζε 7 ευρώ το κιλό, σήμερα οι καταναλωτές το βρήκαν 10 ευρώ το κιλό.

«Υπάρχει έλλειψη σε αρνιά και κατσίκια γιατί σφάζουν συνεχώς και σφάξανε και πολλά για το εξωτερικό, οπότε δεν υπάρχουν τώρα», λένε οι κρεοπώλες.

Η επιλογή για το φετινό πρωτοχρονιάτικο τραπέζι είναι ποικιλία αλλά σε μικρές ποσότητες.

«Κότα γεμιστή. Γαλοπούλα ίσως. Ένα μικρό κομμάτι χοιρινό. Από όλα».
«Χρυσό» το φλουρί του Αγίου Βασίλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages