ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ- Η ανεργία αλλά και η … “φτώχεια στην εργασία” γονατίζουν τους νέους - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ- Η ανεργία αλλά και η … “φτώχεια στην εργασία” γονατίζουν τους νέους


Οι νέοι ηλικίας 18–24 ετών κινδυνεύουν σε σημαντικό βαθμό -σε σχέση με άλλες κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες- από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το στοιχείο αυτό -σε συνδυασμό με την υψηλή ανεργία σε αυτή την ηλικιακή ομάδα (36,8% τον προηγούμενο Απρίλιο)- καταδεικνύουν το μεγαλύτερο πρόβλημα των νέων της χώρας μας.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στην Ελλάδα διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο φτώχειας στην εργασία και οι νέοι 18-24 ετών στην Ελλάδα. Τη διετία 2019-2020, κίνδυνο φτώχειας στην εργασία αντιμετώπισε το 15% των νέων 18-24 ετών στην Ελλάδα έναντι 12,1% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο δείκτης που απεικονίζει  το ποσοστό του κινδύνου φτώχειας στην εργασία αποτυπώνει το ποσοστό των απασχολουμένων που έχουν ισοδύναμο διαθέσιμο εισόδημα κάτω από το όριο του κινδύνου φτώχειας. Με άλλα λόγια εργαζόμενοι που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages