Εκτόξευση τιμών στα οικοδομικά υλικά τον Φεβρουάριο στην Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Εκτόξευση τιμών στα οικοδομικά υλικά τον Φεβρουάριο στην Μεσσηνία


Σημαντικό που υπάρχουν τέτοια προγράμματα, αν και ιδανικά θα έπρεπε να είχαμε χαμηλότερες τιμές των βασικών αγαθών και υψηλότερους μισθούς ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται οι νέοι και να αποκτούν και το δικό τους σπίτι. Στο κλίμα αυτό, χαρακτηριστικά όσα καταγράφονται και στον κλάδο της οικοδομής, με τις ανατιμήσεις να προκαλούν ίλιγγο.

 Μάλιστα, συγκριτικά με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, δηλαδή τον φετινό Ιανουάριο, παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 2%. Τώρα, ο μέσος δείκτης της περιόδου Μαρτίου 2021-Φεβρουαρίου 2022 καταγράφει ετήσια αύξηση κατά 5%, έναντι μείωσης 0,2% που είχε παρατηρηθεί την περίοδο Μαρτίου 2020-Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, «πρωταθλητής» της ακρίβειας αναδεικνύεται το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο ήταν υψηλότερο κατά 71,4% συγκριτικά με τον περυσινό Φεβρουάριο. Μάλιστα, από μήνα σε μήνα, η αύξηση άγγιξε το 9,4%, δείγμα της συνεχούς κλιμάκωσης των τιμών. Σημειωτέον ότι τα στοιχεία του Φεβρουαρίου δεν αποτυπώνουν πλήρως τις συνέπειες που έχουν προκληθεί στην αγορά και στις τιμές από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κάτι που αναμένεται να φανεί πολύ πιο καθαρά κατά τη διάρκεια του Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages