Νίκας: ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ ο Περιφερειάρχης μιλώντας για "πίεση από το σύστημα Σαμαρά"-ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Νίκας: ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ ο Περιφερειάρχης μιλώντας για "πίεση από το σύστημα Σαμαρά"-ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ


 – ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΕΠΗΕΡΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ

Συνέντευξη τύπου, όπως είχε προαναγγείλει την Παρασκευή, παραχώρησε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, ο Παναγιώτης Νίκας κατά την διάρκεια της οποίας ονομάτισε αρκετές φορές τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και συνεργάτες, για το σύστημα Σαμαρά όπως το κατονόμασε.
“Ξαφνικά κάποιος τράβηξε το καλώδιο από την πρίζα, παρουσιάζοντας ως λαγό τον Βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάσση”.
Ήξερα ότι δεν είχε τύχη η υποψηφιότητα που ανακοίνωσα την 21η Μαίου, ήξερα το τι θα γίνει, το χρίσμα δόθηκε σε νέο υποψήφιο (Δημήτρης Πτωχός), δεν θα πω κακά λόγια, παρακοιμώμενος του κ.Σαμαρά, χωρίς καμία αυτοδιοικητική εμπειρία, ούτε καν να έχει εκλεγεί κοινοτικός σύμβουλος, το ξεπερνάω και ρωτάω, γιατί γίνονται όλα αυτά;
“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά, υπάρχει υβριδική λειτουργία της Πολιτικής Άνοιξης, αν θέλεις να πας σε κάποια θέση, πρέπει να περάσεις από εκεί, σε όποια θέση πρέπει να έχεις την έγκριση, αν θέλεις τα ρουσφέτια σου υπάρχει ένας μηχανισμός”, τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Έχω πικρία κι έχω στενοχωρηθεί αλλά έχω την στήριξη του λαού.

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 

Είπε ότι πριν ένα χρόνο επισκέφτηκε τον Πρωθυπουργό στο Μ. Μαξίμου και ζήτησε την αλλαγή του επικεφαλής για τις εκλογές του 2023 και την επιλογή συγκεκριμένου προσώπου. “Γιατί έκανα αυτή την κίνηση; Γιατί από την αρχή που ήρθα εδώ υπέστη μια σοβαρή πίεση από το “σύστημα Σαμαρά”. Από την αρχή μου έθεσαν ακόμη και ποιοι θα είναι αντιπεριφερειάρχες. Είχα εθρική στάση και “βασανισμό” από το σύστημα αυτό και από τα ΜΜΕ που το υπηρετούν. Είπα “Φεύγω, ησυχάστε”, αλλά πίσω υπήρχε μια παράταξη”, πρόσθεσε και συνέχισε τις αποκαλύψεις:

“Μάθαινα εξώδικα, ποτέ επίσημα, για άλλα πρόσωπα. Για τον κ. Βλάσση. Άκουγα ότι συγκροτείται συνδυασμός. Παραξενευόμουν. Ώσπου ξαφνικά κάποιος τράβηξε το καλώδιο από την πρίζα και παρουσίασε τον κ. Βλάσση, ως “λαγό”…

Δεν αισθάνθηκα μεγάλη πίεση από τον Τατούλη, αλλά από το εσωτερικό της παράταξής μου.

Το χρίσμα δόθηκε  σε νέο υποψήφιο (τον κ. Πτωχό). Εγώ κακά λόγια δεν έχω να πω για κανένα, αλλά το ότι δεν έχει καμία αυτοδιοικητική εμπειρία, ούτε ίδρωσε τη φανέλα για τη ΝΔ, είναι ξεκάθαρο. Μόνο για το ρόλο στο Μαξίμου και το ότι είναι δίπλα στο Σαμαρά, γνωρίζω.

Η Π. Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα  Σαμαρά. Υπάρχει υβριδική λειτουργία της ΠΟΛΑΝ εδώ.

Ακόμη και διοικητής νοσοκομείου ή διευθυντής υπηρεσίας ή δήμαρχος να θες να γίνεις εδώ, πρέπει να προωθηθείς και να λες ευχαριστώ στο “σύστημα Σαμαρά”.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν.

Ανεξάρτητο συνδυασμό δεν θα κάνω. Δεν θέλω με το ζόρι προσφορά.

Έχω πικρία και στεναχώρια.

Για το συγκεκριμένο σύστημα. Για τα έργα και το παρασκήνιο που προωθεί.

Έχω 100 περιπτώσεις να πω.

Θέλω να με αφήσουν ήσυχο τους επόμενους μήνες.

Κλείνω με αυτό:

“είναι μικρό το κακό αν χάσουμε κάποιες εκλογές, είναι μεγάλο το κακό όμως αν καταστρέψουμε τον αξιακό μας κώδικα” Κ. Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages