Βατό το θέμα στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Βατό το θέμα στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων

-ΒΑΤΑ χαρακτήρισαν το θέμα της Ελληνικής παράδοσης και του κειμένου από δοκίμιο του Γιώργου Σεφέρη οι υποψήφιοι για μια θέση τα Ανώτατα ιδρύματα, έξω από το εξεταστικό Κέντρο Κυπαρισσίας με την πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα σε όλα τα κέντρα της Δυτικής Μεσσηνίας.
Το θέμα παρά τις διευκρινιστικές ερωτήσεις και διατυπώσεις δεν δημιούργησε ιδιαίτερες δυσκολίες δεδομένου ότι όμως μας είπε η Εφη Κ. ‘είχε διδαχτεί από τα φροντιστήρια ωστόσο δεν ήταν επίκαιρο θέμα και εκτιμώ ότι όλα τα παιδιά έγραψαν ικανοποιητικά’. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα είναι διαχρονικό και εκτείνεται σε ζητήματα εκτός από την ελληνική παράδοση, στον Πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας και την λαογραφία. Πρόκειται για θέμα που ποντάρει περισσότερο στο συναίσθημα και θετικό είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ερωτήματα από τους υποψηφίους για διευκρινίσεις επί του θέματος.
Εκτός του εξεταστικού κέντρου βρέθηκαν και γονείς οι οποίοι είχαν άγχος σαν αν έγραφαν οι ίδιοι καθώς οι περισσότεροι εκτιμούν ότι οι επιτυχίες του τοπικού Γενικού Λυκείου σε ποσοστό πάνω από το 90% τα τελευταία χρόνια τους δίνει ελπίδες για εισαγωγή στην σχολή της αρεσκείας των παιδιών. Ωστόσο η προσέλευση κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και η συνέχεια θα δοθεί τα επόμενα 24ωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages