Μόλις 106 αυτοκίνητα πουλήθηκαν στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Μόλις 106 αυτοκίνητα πουλήθηκαν στη Μεσσηνία

Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων, ιδιαίτερα των καινούργιων, με τις τράπεζες να εξακολουθούν να κρατούν κλειστές τις κάνουλες διανειοδότησης και τον κόσμο να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας. Από είδος καθημερινής χρήσης και ανάγκης, το αυτοκίνητο πλέον έχει γίνει είδος πολυτελείας, γυρίζοντας, όπως λένε οι έμποροι, σε άλλες εποχές.
Τα στοιχεία για τη Μεσσηνία είναι απογοητευτικά: η μείωση σε σύγκριση με άλλες χρονιές έχει ξεπεράσει το 50%! Σε ολόκληρο το νομό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, από την 1η του έτους έως και το τέλος Φεβρουαρίου πουλήθηκαν 106 αυτοκίνητα, 23 διαφορετικών εταιρειών.
Μεγάλη πτώση
Αναλυτικά, στη Μεσσηνία τον Ιανουάριο του 2012 πουλήθηκαν 86 αυτοκίνητα, 21 διαφορετικών εταιρειών, ενώ το Φεβρουάριο μόνο 20 αυτοκίνητα, 11 διαφορετικών εταιρειών.
Σε ολόκληρη την Πελοπόννησο το Φεβρουάριο πουλήθηκαν 167 αυτοκίνητα.
Μιλώντας στο «Θάρρος», ο υπεύθυνος πωλήσεων της αντιπροσωπείας «Δημητρούλιας – Opel», Νίκος Αντωνόπουλος, δήλωσε ότι η πτώση στον κλάδο είναι πολύ μεγάλη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Η μείωση έχει φτάσει και ίσως ξεπερνά το 50%.
Ο δε κόσμος δε δείχνει πια ενδιαφέρον και δεν επισκέπτεται ούτε τις εκθέσεις των αντιπροσωπειών. Ό,τι ενδιαφέρον υπάρχει περιορίζεται σε αυτοκίνητα μικρού κυβισμού και οικονομικά. Για πάνω από 1.400 κυβικά, ούτε συζήτηση. «Ευτυχώς εμείς, ως εταιρεία», συνέχισε, «δεν έχουμε τρομερό πρόβλημα. Είμαστε με διαφορά οι καλύτεροι. Ο κόσμος μάς εμπιστεύεται, αλλά σε αυτό βοηθάει και η εταιρεία όσο μπορεί. Ο κόσμος κοιτάει το φθηνό, αλλά κοιτάει και πόσο αξιόπιστη είναι η εταιρεία και πόσο ποιοτικό είναι το προϊόν». Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μια μικρή ανάκαμψη στον κλάδο, προς το καλοκαίρι, γι’ αυτό χρειάζεται απ’ όλους λίγη υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages