Συλλογική δράση για το περιβάλλον που θέλουμε... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Συλλογική δράση για το περιβάλλον που θέλουμε...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή φορέων , ο καθαρισμό του περιβάλλοντος, στη γέφυρα της «ΚΟΣΚΑΡΑΓΑΣ» και το φαράγγι του «ΡΙΝΤΟΜΟΥ» στην Δυτική Μάνη.
Οι Φορείς που συμμετείχαν ήταν: η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Δήμος Δυτικής Μάνης, ο φυσιολατρικός σύλλογος « ΓΑΙΑ», το κίνημα πολιτών «ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΗΝ ΜΑΝΗ», ο Ελληνικός ορειβατικός σύλλογος «ΕΟΣ» Καλαμάτας, η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, οι Πολιτιστικοί τοπικοί σύλλογοι του Δήμου Δυτικής Μάνης και το Σώμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, ο οποίος παρακολούθησε τη δράση ,τόνισε χαρακτηριστικά: «Με αυτή μας την πρωτοβουλία, θέλουμε να δείξουμε ότι η φροντίδα του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων. Πολλές φορές το λέμε αυτό, αλλά ελάχιστες το εφαρμόζουμε. Ξεκινάμε από την «ΚΟΣΚΑΡΑΓΑ» με στόχο να καθαρίσουμε όλοι την Μεσσηνία. Το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι πολίτες και οι εθελοντικές ομάδες, δείχνει ότι η αφύπνιση των πολιτών έχει αρχίσει. Τους συγχαίρω όλους. Όλοι θέλουν να προσφέρουν και εμείς πρώτοι ως Περιφέρεια δηλώνουμε δίπλα τους παρόντες».
Συλλέχθει μεγάλος όγκος απορριμμάτων, ενώ διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη ρύπανση της περιοχή, από ασυνείδητους συμπολίτες μας, που εναποθέτουν εκεί σκουπίδια , φαινόμενο που πρέπει άμεσα να σταματήσει. Την δράση πλαισίωσε μουσικά, με παραδοσιακά τραγούδια , εθελοντική ομάδα από τους καθηγητές του μουσικού σχολείου Καλαμάτας, Κωνσταντίνο Σιάχο, Μάριο Κουρουνιώτη, Γρηγόρη Δραγανίγο και τους μαθητές Παναγιώτη Κουμεντέα, Παύλο Ευσταθόπουλο Άγγελο Θανάση και τη φιλική συμμετοχή του Κώστα Μανιάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages