Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου πάει στην...Κίνα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου πάει στην...Κίνα

Το αποτύπωμά της και στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, πολλά από τα οποία ήδη αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν αδυναμία ακόμη και εξόφλησης λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ή τηλεφώνου, αφήνει η κρίση, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.
Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα περνούν μακρά περίοδο, όχι μόνον οικονομικής δυσπραγίας, αλλά -όπως υποστηρίζουν αρκετοί πρυτάνεις- και καχυποψίας, καθώς έχουν δημοσιοποιηθεί κυρίως αρνητικά, σε αντίθεση με τα μη προβεβλημένα, όπως υποστηρίζουν οι πρυτάνεις, θετικά στοιχεία. Επιτελείται έργο στα ΑΕΙ, ακόμη και σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, λένε.
Ιδιαίτερα δραστήριο εμφανίζεται ένα νέο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο εγκαινίασε πρόσφατα συνεργασία με το Jiao Tong University, στη Σαγκάη. Με έτος ίδρυσης το 1796, πρόκειται για το αρχαιότερο και το δεύτερο σε μέγεθος πανεπιστήμιο της Κίνας.
Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θ. Παπαθεοδώρου και ο αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων Κ. Γεωργιάδης πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Σαγκάη και είχαν σειρά συναντήσεων εργασίας με τους Κινέζους συναδέρφους τους. Συμφωνήθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανταλλαγή φοιτητών, καθηγητών και ερευνητών των δύο Ιδρυμάτων, η προαγωγή των ελληνικών και κινεζικών Σπουδών στα δύο Ιδρύματα, η ανάπτυξη σε αυτά, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας της συνεργασίας, των πολιτικών, οικονομικών και τεχνολογικών σπουδών σε Ελλάδα και Κίνα, η ίδρυση μόνιμων δομών για τη μελέτη και έρευνα του ελληνικού και κινεζικού πολιτισμού και η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην ελληνική πολιτιστική εβδομάδα που θα διοργανώσει το Jiao Tong University το 2013. Τέλος, υπεγράφη από τον κ. Παπαθεοδώρου και τον αντιπρόεδρο του Jiao Tong University, Wang Jie, συμφωνία συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων σε τελετή που έγινε στην πρυτανεία του κινεζικού πανεπιστημίου, παρουσία του γενικού προξένου και αντιπροσωπείας του Προξενείου της Ελλάδας στη Σαγκάη. Εξάλλου, ο πρύτανης του ελληνικού πανεπιστημίου προσκάλεσε τις πανεπιστημιακές Αρχές του Jiao Tong University να επισκεφθούν το ελληνικό Ίδρυμα τους προσεχείς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages