ΤΕΛΟΣ Φεβρουαρίου με βασική παράμετρο τις καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει από τους παραγωγούς της Τριφυλίας σταδιακά η μεταφύτευση νεαρών φυτών καρπουζιάς στα θερμοκήπια καθώς ολοκληρώθηκαν οι καλλιεργητικές φροντίδες από τους αγρότες της περιοχής. Χρήσιμες οδηγίες έδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας για την προστασία των νεαρών φυτών για την αποφυγή ζημιών μέσω του Προισταμένου της υπηρεσίας.
Ο κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος μας δήλωσε ότι "ολοκληρώνεται η προετοιμασία για τη καλλιέργεια του πρώιμου καρπουζιού ενώ για πρώτη φορά λόγω της οικονομικής κατάστασης οι καρπουζοπαραγωγοί ξεκίνησαν να κάνουν τους πρώτους εμβολιασμούς δημιουργώντας σπορόφυτα με δικές τους δυνάμεις στα θερμοκήπια " για να προσθέσει ότι "πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη λήψη μέτρων υγιεινής στα σπορεία όσο και στην ιδανική θερμοκρασία στις εγκαταστάσεις καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουμε πολλές βροχοπτώσεις οι οποίες ξεπέρασαν τα 130 χιλιοστά σημειώνοντας ένα μικρό ρεκόρ". Παράλληλα διευκρίνισε ότι "η υψηλή σχετική υγρασία σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες που επικρατούν δημιουργούν ιδιαίτερα ευνοικές συνθήκες για διάφορα παθογόνα, ιδίως μύκητες και βακτήρια, οπότε θα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται όπως θερμοκρασία πάνω από 14 βαθμούς Κελσίου και κυρίως να απολυμαίνουν τα εργαλεία εμβολιασμού". Επίσης επισήμανε ότι "φέτος έχουμε νέες τεχνικές στο καρπούζι της Τριφυλίας οι οποίες όμως γίνονται προσεκτικά λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ φέτος με πρωτοβουλία τους άπλωσαν άσπρο πλαστικό με προσοχή ώστε να ξεκινήσουν οι καλλιέργειες στις εγκαταστάσεις με την μεταφύτευση των νεαρών φυτών επιτυγχάνοντας την πρωιμότητα του προιόντος σε έκταση περίπου 1.5000 στρεμμάτων".
Τέλος μίλησε για ταύτιση μέρους της συγκομιδής με περιοχές της Ηλείας οπότε πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά για να μην επικρατήσει ανταγωνισμός παραγωγής μεταξύ 2 όμορων Νομών με απώτερο στόχο την αύξηση της παραγωγής και την προώθηση σε αγορές του εξωτερικού με την δέουσα προσοχή, καθώς οι ζημιές είναι δύσκολο να καλυφθούν στην συνέχεια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου