Σεμινάριο «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» στη Μαραθούπολη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Σεμινάριο «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» στη Μαραθούπολη

Σεμινάριο με θέμα την «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» με δυνατότητα χορήγησης πιστοποιητικού εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΦΕΤ έγινε το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαΐου στη Μαραθόπολη στο Hotel Artina. Το σεμινάριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 25 ιδιοκτήτες ιδιοκτήτες μαγαζιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων ξενοδόχοι, εστιάτορες καθώς και ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ. Η Ένωση Ξενοδόχων Τριφυλίας έκανε κάλεσμα σε όλους του ξενοδόχους και επαγγελματίες με μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος να παρευρεθούν στο 2ήμερο σεμινάριο. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος χαιρέτησε αυτές τις ενέργειες ενώ σημείωσε πως οι καιροί αλλάζουν, οι προκλήσεις μεγαλώνουν και θα πρέπει όλοι οι επαγγελματίες του χώρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να είναι πλήρως ενημερωμένοι σε βασικά θέματα.
Η υποχρεωτική κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων καθιερώνεται με την Υ.Α. 14708/2007 του ΥΠΑΝ-ΦΕΚ 1616/17-8-07, ΚΥΑ487/2000. Η κατάρτιση έχει διάρκεια 10 ώρες και ακολουθείται από εξατάσεις για την έκδοση σχετικού πιστοποιητικού από τον ΕΦΕΤ. Το πιστοποιητικό έχει διάρκεια ισχύος 5 χρόνια.Οι κατηγορίες εργαζομένων που υποχρεούνται να καταρτιθούν, είναι αυτές που σχετίζονται με την παραγωγή, επεξεργασία, αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση τροφίμων, με το λιανικό εμπόριο, την μαζική εστίαση και την ζαχαροπλαστική. Οι όροι και οι προυποθέσεις της κατάρτισης και των εξετάσεων για την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού, καθορίζεται από την οικεία εγκύκλιο του ΕΦΕΤ.
Με πληροφορίες από το gargalianoionline.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages