Η Πελοπόννησος Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2015 στις «Ημέρες Γαστρονομίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Η Πελοπόννησος Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2015 στις «Ημέρες Γαστρονομίας

Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) στις 22, 23 και 24 Μαΐου 2015 Ανοικτή πρόσκληση σε γαστρονομικούς φορείς της Πελοποννήσου για την υποβολή προτάσεων και συμμετοχών στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδεχόμενη την πρόταση των διοργανωτών των «Ημερών Γαστρονομίας», της πρότυπης διοργάνωσης για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τους ανθρώπους της ελληνικής γαστρονομίας που προσελκύει εδώ και δυο χρονιές το ενδιαφέρον της εγχώριας και διεθνούς γαστρονομικής κοινότητας, θα αποτελέσει τον Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό για το 2015. Για πρώτη φορά, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάιο στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη, ένα αντιπροσωπευτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής του συναρπαστικού οικοσυστήματος γεύσεων και πολιτισμού της Πελοποννήσου με τη συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων και φορέων ανάδειξης της γεύσης, του πολιτισμού και της καινοτομίας, της περιοχής .
 Ο ετήσιος θεσμός του Τιμώμενου Γαστρονομικού Προορισμού αποτελεί σημαντικό κεκτημένο των Ημερών Γαστρονομίας και ένα παράδειγμα του πώς μια συλλογική προσπάθεια από τοπικούς φορείς, ανθρώπους και κοινότητες δύναται να μετεξελιχθεί σε μια χρήσιμη δυνατότητα για την ενδυνάμωση της περιφερειακής ανάπτυξης. Για τις φετινές Ημέρες Γαστρονομίας, οι διοργανωτές επέλεξαν ως Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό, την Πελοπόννησο ως αντιπροσωπευτικό πρεσβευτή της γαστρονομικής μας κληρονομιάς αλλά και ως μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη δημιουργική κουζίνα της χώρας μας. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως Τιμώμενου Γαστρονομικού Προορισμού στο πλαίσιο των Ημερών Γαστρονομίας 2015 δύναται να αποτελέσει μια πρότυπη πρακτική πολυεπίπεδης ανάδειξης του τοπικού γαστρονομικού πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages