ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΣΕΙΡΑ σοβαρών ερωτημάτων στην Δημοτική αρχή απευθύνει με επιστολή στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας ο επικεφαλής της Λαικής συσπείρωσης στη Τριφυλία και δημοτικός σύμβουλος κ. Σαράντος Κουκούμης. Στο πρώτο θέμα για την αντισεισμική προστασία δηλώνει ότι υιοθετεί το αίτημα του Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας για συζήτηση του θέματος στο Σώμα. 
Όπως τονίζει προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. "κατοικούμε σε μια περιοχή η οποία είναι στην  υψηλότερη κατηγορία επικινδυνότητας για σεισμικά φαινόμενα. Γεγονός επίσης είναι, ότι δε μπορούμε – τουλάχιστον μέχρι σήμερα- να προβλέψουμε πότε και πού θα γίνει ένας νέος σεισμός ούτε το μέγεθός του. Μπορούμε όμως με μεθοδική δουλειά και με στοχευμένες παρεμβάσεις, με βάση και τα «εργαλεία» που μας προσφέρει η επιστήμη και η τεχνολογική πρόοδος, να περιορίσουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τα καταστροφικά αποτελέσματα ενός σεισμού και κυρίως στο επίπεδο της απώλειας ανθρώπινων ζωών".
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
Ο κ. Κουκούμης ζητά να έρθει "το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού προηγουμένως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, προσκομίσει δια μέσω των υπηρεσιών (Τεχνική Υπηρεσία, Πολεοδομία κλπ) στοιχεία, σχετικά με τη στατική κατάσταση των δημόσιων κτιρίων και κυρίως: 
Ποια από τα δημόσια κτίρια έχουν χτιστεί πριν από το 1959 και πριν από το 1985, δηλαδή ποια από τα δημόσια κτίρια χαρακτηρίζονται «γερασμένα», αφού έχουν χτιστεί χωρίς ή με ελάχιστες αντισεισμικές προδιαγραφές.
Κρίνουμε αναγκαίο να ενημερωθεί το Δ.Σ. με τα παραπάνω στοιχεία, για να γνωρίζουμε πόσα και ποια από τα κτίρια που χρησιμοποιούνται ως σχολεία, παιδικοί σταθμοί ή και σαν δημόσιοι χώροι εργασίας και συνάθροισης των συνδημοτών μας, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και κατ’ επέκταση τις προτεραιότητες και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει ο δήμος για την αντισεισμική τους θωράκιση ιδίως μετά την κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.  
Σημειώνει πάντως ότι "Τα έργα αντισεισμικής θωράκισης δεν αποτελούσαν και δεν αποτελούν προτεραιότητα από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, επειδή δεν εξασφαλίζουν κέρδη για το κεφάλαιο, γι’ αυτό και «απουσιάζουν» από τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε , τα οποία δεν κρίνουν ως επιλέξιμα τέτοια έργα, όπως και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που είναι επίσης αναγκαία να γίνουν".
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Ο επικεφαλής της παράταξης με άλλη του ανακοίνωση επισημαίνει ότι "Πλησιάζει ο Σεπτέμβρης που μας φέρνει στη μνήμη τον περσινό Σεπτέμβρη, που είχαμε τις έντονες βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα που προξένησαν μεγάλες καταστροφές και ζημιές σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και υποδομές του δήμου μας, πολλές από τις οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως μέχρι σήμερα (μαντρότοιχος στην πλατεία της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας κ.α.).
Επειδή τα καιρικά φαινόμενα δε μπορούμε να τα ελέγξουμε, ούτε να τα περιορίσουμε στα «μέτρα» μας, μπορούμε όμως με στοχευμένες παρεμβάσεις να περιορίσουμε τις καταστροφικές τους συνέπειες, 
Ερωτάστε,
-Αν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου έχουν καταγράψει τις «ευαίσθητες» περιοχές, όπου κατά το παρελθόν είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα.
-Αν έχουν μπει σε προτεραιότητα έργα που θα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο νέων πλημμυρών και καταστροφών στο μέλλον.
-Τι μέτρα έχετε πάρει μέχρι σήμερα ή ποια αντιπλημμυρικά έργα σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε εντός του προσεχούς διαστήματος και με τι χρονικό ορίζοντα" καταλήγει χαρακτηριστικά. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages