Η Τριφυλία ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Η Τριφυλία ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο


 
Με αφορμή την συμπλήρωση, φέτος, 50 ετών από την εισβολή των Τούρκων και την κατοχή σημαντικού τμήματος του εδάφους της Κύπρου, έως και σήμερα, ο Δήμος Τριφυλίας πραγματοποίησε, το τριήμερο 28, 29 και 30 Ιουνίου, μια σειρά αφιερωματικών εκδηλώσεων μνήμης και τιμής, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ) και τη συμμετοχή σε αυτές, του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Δάσους Άχνας Κύπρου και του Κέντρου Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων Κύπρου.

Τις εκδηλώσεις τίμησε, με την παρουσία του, ο Αναπληρωτής Διπλωματικός Αρχηγός της Διπλωματικής Αποστολής της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νεόφυτος Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Τριφυλίας, κ. Γεώργιο Λεβεντάκη, κατά την οποία αντάλλαξαν δώρα.
Μισό αιώνα μετά, από την τουρκική στρατιωτική εισβολή του 1974, με όσα οδυνηρά και δεινά αυτή προκάλεσε, όπως ήταν ο βίαιος εκτοπισμός 150.000 Ελληνοκυπρίων αδελφών μας, οι απώλειες 4.500-6.000 στρατιωτών και άμαχων (νεκρών και τραυματιών) και οι πάνω από 2.000 αγνοούμενοι, οι πληγές παραμένουν νωπές.
«ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ», από εκείνα τα τραγικά γεγονότα, που κάνουν τη μνήμη να πονά!
Εκ του Γραφείου Τύπου

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages