Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, στήθηκαν οι ψησταριές για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία. Στις γειτονιές της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με σύμμαχο τον καιρό, οι νοικοκυρές και οι ψήστες των σπιτιών έπιασαν δουλειά για να ετοιμάσουν τα πασχαλινά καλούδια…
Ωστόσο οι περισσότερποοι προτίμησαν εδέσματα στο φούρνο εκτός αν είχαν στην αυλή τους αυτόματη ψησταριά για να καθίσουν στο οικογενειακό τραπέζι, με κρασί και συνοδευτικά γλυκίσματα.
Τιμώντας το έθιμο, άλλοι επιλέγουν το αρνί, άλλοι το κατσίκι, ενώ δε λείπουν το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι ακόμα και το χοιρινό στις επιλογές της σημερινής ημέρας. Το παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι συνοδεύεται από τσούγκρισμα αυγών και χορούς, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και τον Παλμό 90,5 FM.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου