40 δις μόνο γλυτώσαμε...μετά το κούρεμα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

40 δις μόνο γλυτώσαμε...μετά το κούρεμα

Τελικά πόσο είναι την πραγματικότητα το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και πόσο θα καταφέρει να μειώσει το ελληνικό χρέος, μετά την ιστορικών διαστάσεων αναδιάρθρωσή του;
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η ανάλυση του διάσημου αναλυτή της Wall Street, Mark Grant, σύμφωνα με την οποία μετά τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους , το ελληνικό χρέος αντί να μειωθεί αυξάνεται (!).
Από τα 105 δισ. του συνολικού χρέους που απομειώθηκε θα πρέπει να αφαιρέσουμε, όπως τονίζουν οι αναλυτές, τα 25 δις της απομείωσης των ελληνικών τραπεζών και τα 10 δισ. των ασφαλιστικών ταμείων. Δηλαδή 35 δις ευρώ μπορεί να έφυγαν ως βάρος από το ελληνικό κράτος αλλά το επωμίστηκαν οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρίες της Ελλάδος και ουσιαστικά
Άρα από τα 105 δισ .το αρχικό κέρδος του κράτους μειώνεται στα 70 δισ., ενώ κάποιοι αναλυτές αφαιρούν από τα 100 δισ. και τα 30 δισ. με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί το ΤΧΣ και τα οποία θα ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες, μειώνοντας το συνολικό κέρδος στα 40 δισ. ευρώ!
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Wall Street, Mark Grant, Ελλάδα και ΕΕ χειρίστηκαν το ζήτημα των ιδιωτών πιστωτών ώστε να μειώσουν κατά 105 δισ. ευρώ το ελληνικό χρέος. Ωστόσο, ακροβατώντας νομικά και χρηματιστηριακά, το συνολικό ελληνικό χρέος (δημόσιο, ιδιωτικό, ΟΤΕ και τραπεζών), θα αυξηθεί από το 1,20 τρισ. δολ, στα 1,233 τρισ. δολ, μετά από την ολοκλήρωση αυτού του “σπουδαίου” σχεδίου.
Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων με τους ιδιώτες, δεν συνεισφέρει τίποτα στη μείωση του υπέρογκου χρέους της χώρας, που φέτος ανέρχεται στο 166% και αναμένεται να αυξηθεί έτι περαιτέρω. Για την ακρίβεια, κάνει ακριβώς το αντίθετο. Η συμφωνία «κυριολεκτικά αυξάνει το βάρος των υποχρεώσεων, καθιστώντας ένα μη διατηρήσιμο χρέος ακόμα πιο μη διατηρήσιμο».
Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερα μέτρα απαιτούνται από τους Έλληνες φορολογούμενους, βυθίζοντας όλο και περισσότερο στην ύφεση την οικονομία της χώρας. Ποιο θα είναι το σχέδιο που θα μειώσει πραγματικά το ελληνικό χρέος, όταν η οικονομία συρρικνώνεται συμπαρασύροντας έσοδα και επενδύσεις;, αναρωτιέται ο Grant. Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για ακόμη μια φορά θα πέσουν στο κενό, συνεχίζει ο Grant, καθώς και πάλι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν θα επιτευχθούν. Αυτό συμβαίνει συνεχώς εδώ και δύο χρόνια, σημειώνει. Και θα συμβεί και πάλι, προβλέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages