Συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής στον δήμο Καλαμάτας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής στον δήμο Καλαμάτας

Συνεδρίασε εκτάκτως, με διευρυμένη σύνθεση, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, με μοναδικό θέμα συζήτησης : Τροποποίηση του υπό διαβούλευση Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον Τουρισμό.
Μετά από διαλογική συζήτηση και έντονες αντιδράσεις για τον τρόπο που το ΥΠΕΚΑ προώθησε τη συγκεκριμένη διαδικασία διαβούλευσης του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον Τουρισμό, με πολύ σημαντικές ελλείψεις σε κρίσιμα θέματα και χωρίς να δίνονται τα απαιτούμενα στοιχεία (π.χ. συνοδευτικοί χάρτες κ.α.), αποφάσισε ομόφωνα να παρέμβει στη διαδικασία διαβούλευσης, με δεδομένο ότι κρίνονται πολύ σημαντικά θέματα όπως είναι τα όρια αρτιότητας για την δόμηση τουριστικών καταλυμάτων και ο χαρακτηρισμός λιμανιών ως κατάλληλα για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε:
1. Να ζητήσει την άμεση συμπλήρωση των στοιχείων που λείπουν (χάρτες, κατηγοριοποιήσεις του Εθνικού χώρου κ.λ.π.) από το υπό διαβούλευση Σχέδιο του ΥΠΕΚΑ.
2. Να δοθεί επιπλέον επαρκής χρόνος διαβούλευσης μετά την ανάρτηση των νέων στοιχείων, προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους.
3. Να παραμείνουν τα όρια αρτιοτήτων όπως προβλέπονται στο προηγούμενο εγκεκριμένο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό του 2009.
4. Την ένταξη του Λιμανιού της Καλαμάτας στην κατηγορία Γ 1 – θαλάσσιος τουρισμός, με δεδομένο ότι πραγματοποιούνται σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, κάτι που αφορά όλη την Νότια Πελοπόννησο.
5. Να γίνει διόρθωση των χρήσεων γης στο άρθρο 8, ώστε να αποφευχθεί η παράλληλη χρήση γης από αντικρουόμενες δραστηριότητες.
6. Στο άρθρο 7 να συμπληρωθεί η αξιοποίηση και των «υφιστάμενων» περιφερειακών αεροδρομίων.
7. Η απόφαση της Επιτροπής να σταλεί στην Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων του Νομού, καθώς και σε κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις πριν την λήξη της διαδικασίας διαβούλευσης που είναι η 20η Μαρτίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages