Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σκληρός πυρήνας για έξοδο από την κρίση - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σκληρός πυρήνας για έξοδο από την κρίση

«Π. Τατούλης: Νέος Οργανισμός της Περιφέρειας με Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, τροπολογία για Fast Track, Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα 120 εκ. Ευρώ και η ευθύνη διαχείρισης αποβλήτων στους Δήμους »
Σαφές μήνυμα προς τους εργολάβους να διασφαλίσουν την προστασία του τεχνικού κόσμου, της αξιοπιστίας των έργων αλλά και τη προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανακοινώνοντας την εκπόνηση νέου Οργανισμού της Περιφέρειας και δημιουργία Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου Τεχνικών Έργων, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 στην Τρίπολη.
Ο Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε ακόμα ότι την ευθύνη διαχείρισης των αποβλήτων την έχουν οι Δήμοι, συμπληρώνοντας ότι η Περιφέρεια έχει ευθύνη για την δημιουργία μονάδας ολικής διαχείρισης, όπως ορίζει ο ΠΕΣΔΑ. Ο Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε επιτυχημένη την 1η φάση του διαγωνισμού για τα απορρίμματα της Περιφέρειας με 7 μεγάλες συμπράξεις της χώρας να έχουν εκδηλώσει υποψηφιότητα και μάλιστα σε μια διαδικασία απροβλημάτιστη και σε χρόνο ρεκόρ.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την επιλογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την εφαρμογή για πρώτη φορά στη χώρα Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος με πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες σημειώνοντας ότι ήδη το αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκεται προς αξιολόγηση από την Task Force.
Αναφερόμενος στην δέσμευση που ανέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με δική του παρέμβαση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενημέρωσε ότι έχει ήδη κοινοποιηθεί στο γραφείο του Υπουργού η σχετική τροπολογία για Περιφερειακό Fast Track, ενώ υιοθετήθηκε η πρότασή του για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με μόχλευση μέρους του προγράμματος του ΕΣΠΑ.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί το σκληρό πυρήνα και τη μοναδική ελπίδα της χώρας για έξοδο από την κρίση
Τη θέση του ότι η αιρετή Περιφέρεια αποτελεί το σκληρό πυρήνα και τη μοναδική ελπίδα της χώρας για έξοδο από την κρίση επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του για το επίπεδο ενημέρωσης και κριτικής που ασκούν τα περιφερειακά ΜΜΕ «απαλλαγμένα από τις βαθιές δουλείες των κεντρικών μέσων ενημέρωσης», τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα στελέχη της κεντρικής κυβέρνησης, τα οποία υιοθετούν πρακτικές μεθοδεύσεων με μη καθαρές σκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages