Τρικυμία για τον αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ- Βουλευτές σε αμηχανία... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Τρικυμία για τον αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ- Βουλευτές σε αμηχανία...

Τελικά μοναδική υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ πριν λίγο αποφασίστηκε απο το Εθνικό συμβούλιο μόνο του Βαγκέλη Βενιζέλου καθώς οι άλλες 2 δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις μια και είχαν μόνο την ψήφο τους... τόσο ο Παπουτσής αλλά και ο Τζουμάκας.
Στις κάλπες θα κληθούν να προσέλθουν την Κυριακή 18 Μαρτίου, από τις 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκλέξουν το νέο πρόεδρο του κόμματος.
Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχ. Καρχιμάκη, δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες πολίτες με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους, οι πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το διαβατήριό τους και οι μετανάστες με την άδεια παραμονής.
Όσοι προσέλθουν καλούνται να καταβάλλουν και δύο ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των εξόδων της διαδικασίας.
Πλέον και το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε ρυθμούς προεκλογικούς. Και μπορεί μεν να είναι πρώιμο, αλλά παραμένει ανοιχτό ζήτημα ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές.
Δεδομένη υποψήφια θα είναι η σημερινή βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία έχει ήδη εκφράσει τη στήριξή της στον Ευάγγελο. Βενιζέλο. Ερωτηματικό παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τον Δημ. Κουσελά, ο οποίος, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Γ. Παπανδρέου, επειδή ψήφισε στις 12 Φεβρουαρίου επί της αρχής της νέας δανειακής σύμβασης και διαφώνησε με το σχετικό άρθρο για τα εργασιακά θέματα, παραμένει μεν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά δε θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, αν και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν περί του αντιθέτου.
Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι ο ανεξάρτητος σήμερα βουλευτής Οδυσ. Βουδούρης, ο οποίος έχει διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, αφού είχε καταψηφίσει την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης στις 12 Φεβρουαρίου, δε θα είναι υποψήφιος με το συγκεκριμένο κομματικό μηχανισμό. Όλα δείχνουν ότι προσανατολίζεται προς την κίνηση που συνδιοργανώνουν οι Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης, εκφράζοντας το αντιμνημονιακό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ.
Από εκεί και μετά, έχει εκφραστεί το ενδιαφέρον του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για τους Γ. Κανελλόπουλο και Λεων. Φιλιππόπουλο, χωρίς να αποκλείεται άλλη υποψηφιότητα.
Τα διαδικαστικά των εκλογών
Για τα διαδικαστικά των εκλογών μίλησε στο «Θάρρος» ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας Χρ. Χριστόπουλος. Όπως είπε, σε κάθε νομό έχει συγκροτηθεί Νομαρχιακή Εκλογική Επιτροπή, που σε συνεργασία με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης έχουν την ευθύνη για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.
Στη Μεσσηνία, η αντίστοιχη ΝΕΕ συγκροτήθηκε την Τετάρτη και σε αυτή συμμετέχουν τα μέλη της Ν.Ε., τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Επιτροπής που προέρχονται από τη Μεσσηνία, ο γραμματέας του Νομαρχιακού Συντονιστικού Νεολαίας, οι γραμματείς των Τοπικών Οργανώσεων και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του νομού.
Επόμενο στάδιο είναι η οριστικοποίηση των εκλογικών κέντρων, ο αριθμός των καλπών και η συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών. Ανοιχτό παραμένει αν οι εκλογές διεξαχθούν χειρόγραφα ή βάσει χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ υπάρχει πιθανότητα παράτασης των εκλογών, στην περίπτωση που υπάρξει αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages