Με παρέμβαση Τατούλη συντάσσεται η τροπολογία Fast Track των Περιφερειών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Με παρέμβαση Τατούλη συντάσσεται η τροπολογία Fast Track των Περιφερειών

Μέχρι την Δευτέρα 5 Μαρτίου Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανέλαβε να υποβάλει την τροπολογία για τη δημιουργία νομικού πλαισίου για Περιφερειακό Fast Track, στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη, μετά την παρέμβαση του στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου οι Περιφερειάρχες της χώρας με την ηγεσία του Υπουργείου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αναζήτηση πόρων του ΕΣΠΑ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε ακόμα από την ηγεσία του Υπουργείου να εξεταστεί η παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του ΤΕΜΠΕ, ενώ έριξε ευθύνες στις τράπεζες για τον τρόπο λειτουργίας τους που εξοντώνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Πέτρος Τατούλης στην βαθιά πολιτική του παρέμβαση έθεσε ως το πολιτικό διακύβευμα του πολέμου στον όποιο βρίσκεται η χώρα την προστασία τη κοινωνικής συνοχής και την μέριμνα εξεύρεσης εργαλείων που θα σταματήσουν την αύξησης της ανεργίας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε την δυναμική των Περιφερειών ως την μόνη ελπίδα για την χώρα να βγει από την κρίση με την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας βασισμένη στην εμπειρία και την ευελιξία εν μέσω πολέμου.
Ο Πέτρος Τατούλης που έκανε αναφορά στην αύξηση των εξαγωγών στην Πελοπόννησο υπογράμμισε ότι αυτό έγινε με πολιτικές αποφάσεις τονίζοντας ωστόσο ότι επενδύσεις χωρίς υποδομές δεν πρόκειται να υπάρξουν ώστε να αλλάξει η δυναμική της οικονομίας.
Να μην επιδεινωθούν τα στοιχεία της ανεργίας σε βάρος της κοινωνικής συνοχής
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνεπής στην πολιτική προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα έθεσε εξ' σημείωσε εξ αρχής ότι, το πολιτικό διακύβευμα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το σημαντικότερο που θα πρέπει να μας αφορά σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης είναι "να μην επιδεινωθούν τα στοιχεία της ανεργίας, καθώς οποιαδήποτε βλάβη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα δημιουργήσει επιπλέον επιθετικότητα στην αύξηση της, και επιπλέον θα διαλύσει το σημαντικότερο θεσμό κοινωνικής συνοχής, την οικογένεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages