Μια σημαντική παραγωγή για την περιοχή μας αποτελεί αυτή του σύκου, ενός τοπικού προϊόντος που δεν είναι γνωστό μόνο εντός του νομού μας και της Ελλάδος, αλλά και παγκοσμίως, αφού πολλές είναι οι εξαγωγές που γίνονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Το σύκο, βέβαια, εξάγεται ως αποξηραμένο και συσκευασμένο, για να μπορέσει να διατηρηθεί, καθώς αποτελεί ένα ευπαθές προϊόν. Την όλη διαδικασία τυποποίησης από τον παραγωγό στον καταναλωτή παρακολούθησε αποκλειστικά η τηλεόραση best στη Συκική.
Η διαδικασία ξεκινά με την απεντόμωση των σύκων σε ειδικούς χώρους και φτάνει στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης της Συκικής όπου ακολουθείται μια διαδικασία συστηματικής διαλογής των σύκων προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα (αυτή μάλιστα περιλαμβάνει 3 στάδια). Παράλληλα, τα σύκα περνούν από βραστήρα, προκειμένου να καθαριστούν , καθώς επίσης και έλεγχο από ειδικούς γεωπόνους σε κάθε φάση της διαδικασίας μέχρι το τελικό στάδιο της συσκευασίας. Στόχος είναι η ευαίσθητη αυτή καλλιέργεια και με τη μέγιστη δυνατή σύμπραξη των παραγωγών να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα σε μια περίοδο που η αγροτική οικονομία καλείται να αποτελέσει τον πυλώνα για να ξεπεραστεί η κρίση.
Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012
Home
αγροτικά
ειδήσεις
Ελλάδα
Μεσσηνία
greece
news
rafio936
Τυποποίηση & παραγωγή με έμφαση στην ποιότητα του σύκου
Τυποποίηση & παραγωγή με έμφαση στην ποιότητα του σύκου
Tags
# αγροτικά
# ειδήσεις
# Ελλάδα
# Μεσσηνία
# greece
# news
# rafio936
Share This
About Ανώνυμος
rafio936
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο freegr@gmail.com. Ακούμε τις απόψεις σας..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου